Dečko Maje Cvjetković završio u zatvoru: Andrija Kević služi kaznu zbog malverzacija u Mesoprometu

Screenshot: Google Maps/Street View

ANDRIJA KEVIĆ, kontroverzni drniški poduzetnik i aktualni dečko missice Maje Cvjetković, otišao je na služenje zatvorske kazne od godine dana zbog malverzacija u propaloj splitskoj tvrtki Mesopromet. Keviću su se sudilo na Županijskom sudu u Šibeniku, a kaznu mu je potvrdio Vrhovni sud RH.

Šibenski sudac Branko Ivić potvrdio nam je da se Kević 1. rujna javio u zagrebački zatvor Remetinec u Centar za dijagnostiku. Tamo će provesti mjesec dana, a onda će na služenje kazne u neki drugi zatvor. Kako je koncem 90-ih proveo pola godine u pritvoru tijekom istrage u slučaju Mesopromet, Keviću je ostalo još šest mjeseci zatvora.

Unatoč problemima s pravosuđem, Kević uspješno razvio biznis

Keviću su se sudilo i u Splitu za malverzacije u Mesoprometu, i to na Općinskom sudu. U tom predmetu je donijeta oslobađajuća presuda.

Unatoč neprilikama s hrvatskim pravosuđem, Kević je dobro razvio svoj biznis. Postao je vlasnik vodičkog hotelskog kompleksa Punta te suvlasnik Jadranske banke, a prije koju godinu preprodao je beogradski hotel Jugoslaviju. Pokrenuo je i izdavački posao sa tjednikom Aktual.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.