Deložacija na splitskim Križinama: Svi se dogovorili, osim jednog stanara

Foto: Google Street View

SVE OBITELJI postigle su dogovor s obitelji Vatavuk, osim jednog stanara zgrade u Ulici Dinka Šimunovića 2a na splitskim Križinama, a njegova deložacija odgođena je za petak, potvrdio je novinarima odvjetnik Rino Petričić, koji zastupa obitelj Vatavuk, vlasnike zemljišta na kojem je sagrađena zgrada čije je stanove ispočetka prodavala tvrtka Incon.

Stanove spašavali u zadnji čas uplatama iz inozemstva

Prije desetak godina došlo je do prekida suradnje s Vatavucima, koji su u medijima oglasili da Incon više nema ovlasti za prodaju stanova. Poveli su sudski spor koji su riješili u svoju korist te je 14 vlasnika spornih stanova moralo opet platiti stan koji su već platili.

Za jučer je bila zakazana deložacija tih 14 stanova, no većina vlasnika uspjela je jučer postići dogovor s obitelji Vatavuk. Preostali su pronašli neko rješenje. U zraku je tako ostala vidjeti sudbina jednog stana. Odvjetnik Petričić je naveo kako još nisu stigli prekontrolirati sve uplate, jer su neke iz inozemstva.

Što kaže Državno odvjetništvo?

Jučer se uz jaku prisutnost snaga reda deložirali poslovni prostori i garaža, a tijekom dana pozlilo je jednoj stanarki iz spornog stana pa je intervenirala i Hitna pomoć. Njezin suprug izrazio je ogorčenost situacijom u koju su dovedeni, a sličnog je razmišljanja bio i odvjetnik Branko Čutura, zastupnik stanara, koji drži kako je zakazala pravna država. 

S obzirom na neuobičajenu pravnu situaciju uz zgradu na Križinama, zatražili smo mišljenje Državnog odvjetništva. No, dosad još ništa nisu odgovorili.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.