Desetak dana je brala jagode da prehrani obitelj, a Centar joj odmah ukinuo 960 kuna socijalne naknade

Screenshot: Google maps

SNJEŽANA RAJKOVIĆ (39) je nedavno je kao sezonka desetak dana radila na branju jagoda. Njena tročlana obitelj primala je minimalnu socijalnu naknadu od 960 kuna, koja im je sada radi sezonskog posla ukinuta, piše Glas Slavonije.

"Radila sam desetak dana, a kao ''nagradu'' što sam pronašla posao i pokušala prehraniti obitelj, ostala sam bez ''socijale''. Recite mi je li to moguće? U kakvoj mi to državi živimo? Komu da se obratim, od čega da kupim kruh", pita se Snježana.

Berba je trajala tek desetak  dana, a već su joj ukinuli socijalnu naknadu


"Budući da s ovim iznosom nismo mogli plaćati režije i, bar djelomice, normalno živjeti, odlučila sam potražiti neki sezonski posao. Polovinom svibnja krenula sam u berbu jagoda u obližnje Topolje. No, nakon što me poslodavac uredno prijavio, ostala sam bez 'socijale'. Berba je bila završena već nakon desetak dana, novac još nisam dobila, a bez ikakvog prihoda ostali smo od 18. lipnja, za iduća tri mjeseca", rekla je i požalila se kako ni muž ni 18-godišnji sin nikako ne mogu pronaći posao.

Jagode je brala i prošle godine, no socijalnu pomoć tada joj nisu ukinuli.

"Sezonski posao sam tražila unatoč herniji u trbušnoj šupljini, zbog koje mi je liječnik zabranio veće napore. Imam i kronični gastritis te velikih problema sa štitnjačom, ali tko te pita. Svjesna sam da bez rada nema ni normalnog života, međutim, takvo što nisam očekivala", kazala je.

Centar za socijalnu skrb tvrdi da se samo pridržava zakona.


"Točno je da je Snježani Rajković ukinuta zajamčena minimalna naknada", rekli su i objasnili kako joj je pravo ukinuto nakon što si iz Zavoda za zapošljavanje primili potvrdu da je zaposlena. Također su se ogradili rekavši kako u Centru ne znaju koliko će dugo stranka raditi te kakvu će plaću primati, a zapošljavanjem generalno prestaje pravo na ostvarivanje zajamčene minimalne naknade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.