Deutsche Bahn pod istragom zbog sumnje u povredu tržišnog natjecanja: Konkurentima zabranjena prodaja karata na željezničkim postajama

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

NJEMAČKA agencija za sprječavanje tržišnog natjecanja u četvrtak je izvijestila da je pokrenula istragu protiv njemačkih željeznica kako bi se zajamčilo da ta nacionalna željeznička tvrtka ne krši pravila slobodne konkurencije kada je posrijedi prodaja željezničkih karata konkurentskih tvrtki.

"Konkurenti se žale da imaju ograničen pristup marketinškim kanalima Deutsche Bahna", stoji u priopćenju što ga je objavio predsjednik agencije Andreas Mundt.

Njemačke vlasti žele ustanoviti zbog čega konkurenti Deutsche Bahna ne smiju prodavati željezničke karte na željezničkim postajama, ali i provjeriti pod kojim uvjetima Deutsche Bahn prodaje karte drugima. Osobito je važno ustanoviti je li odbitak provizije opravdan.

Ured poziva Deutsche Bahn na poštivanje zakonske odredbe prema kojoj bi ta državna tvrtka morala omogućiti konkurentima da imaju pristup njezinim marketinškim mrežama.

Deutsche Bahn je u priopćenju objavio da će u potpunosti surađivati u istrazi, odbacivši sumnje o svemu navedenome.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.