Direktor Hrvatskih šuma poduzetniku za rođendan poklonio odstrjel muflona

Screenshot: HRT

DIREKTOR Hrvatskih šuma Ivan Pavelić poduzetniku i strastvenom lovcu Mati Ravliću za rođendan je poklonio odstrel muflona u vrijednosti od 4.000 kuna.

"Uprava Društva provjerila je u knjigovodstvu i utvrdila kako je u mandatu ove Uprave bio dodijeljen jedan odstrjel (poslovnom partneru Mati Ravliću), koji ga međutim nije iskoristio", priopćili su iz Hrvatskih šuma.

Da poklon nikada nije iskoristio za HRT je potvrdio i sam Ravlić, koji se ne sjeća je li ga ikada uopće i primio. Prema Pravilniku o promicanju ugleda i predstavljanju poduzeća, Uprava ima pravo darivati poslovne partnere.

"To su ugošćenje, dodjela odgovarajućeg poklona ili odstrjela divljači, vodeći pri tome računa o značaju partnera i razini dosadašnje suradnje", objašnjavaju iz Hrvatskih šuma.

Transparency International i Hrvatski sindikat šumarstva takvo ponašanje osuđuju.

"Smatramo ga neprimjerenim zbog toga što se radi o javnom novcu", kaže Davorka Budimir iz TIH-a.

"Ovoj Upravi Hrvatskih šuma je dozvoljeno sve, pa tako i poklanjanje državne imovine privatnim poduzetnicima", dodaje za HRT Željko Kalauz iz Hrvatskog sindikata šumarstva. Za tako nešto se ima novca, a za božićnice nema, tvrde u Sindikatu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.