Direktor tvrtke Lika peleti iz Gospića prijavljen zbog višemilijunske prijevare

Screenshot: Youtube

LIČKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom s područja Općine Lovinac i 56-godišnjakom s područja Varaždina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, a 60-godišnjak i kazneno djelo prijevare, priopćili su iz Policijske uprave ličko-senjske.

Index neslužbeno doznaje da se radi o tvrtki za piljenje i blanjanje drva, Lika Peleti d.o.o. i njezinom direktoru Ivanu Krekoviću.

Kreković se sumnjiči da je kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Gospiću, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi uzeo 10 bjanko zadužnica i 10 bjanko mjenica u studenom 2009., i svaku ovjerio kod javnog bilježnika na iznos od milijun kuna, a da nije o istome obavijestio ostale članove trgovačkog društva.

 U srpnju 2013. stavio je 9 bjanko zadužnica na naplatu u Financijsku agenciju, čime je blokirao račun trgovačkog društva.

Potom je s 56-godišnjim direktorom jednog dioničkog društva sa sjedištem u Gospiću sklopio izjavu o prijenosu bjanko zadužnica i mjenica, temeljem koje su prenijeli 9 bjanko zadužnica na to dioničko društvo, iako trgovačko društvo prethodno nije imalo nikakav poslovni odnos s istim dioničkim društvom.

Osim toga, Kreković je kao direktor istog trgovačkog društva u veljači 2010.  sklopio ugovor o kratkoročnoj pozajmici od 450 tisuća kuna koju se obvezao vratiti do svibnja iste godine. To nije učinio niti je ispostavio sredstvo osiguranja povrata pozajmice pa je to trgovačko društvo oštećeno za isti iznos uvećan za pripadajuće kamate.

Protiv njih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.