Djeca kod Skradina pronašla zolju

Foto: MUP

PU ŠIBENSKO-KNINSKA javlja kako su djeca 1. srpnja na području Skradina, u blizini Lađevaca, pronašla tzv. zolju. Djeca su zolju odnijela kući nakon čega su roditelji odmah obavijestili policiju koja ju je kasnije uništila.

Policijska uprava šibensko-kninska upozorava kako neodgovorno ponašanje može dovesti do tragedije te podsjećaju građane:

- da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija“ kojom je građanima , bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

- da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi, jer tako ozbiljno ugrožavaju živote drugih ljudi.

- da se protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

- da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

- dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena,a o svemu se dodatno građani se mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.