Djevojčice prostitutke u Bangladešu kljukaju steroidima za životinje da bi izgledale "zdravije"

OKO 900 mladih prostitutki u Bangladešu, od kojih neke imaju tek 12 godina, žrtve su surove trgovine ljudima i bolne eksploatacije u slumu Kandapara. Osim što žive u neljudskim uvjetima, vezane dugovima i stalnim strahom, djevojke su i žrtve okrutnog eksperimentiranja sa steroidima, koje moraju uzimati kako bi "izgledale zdravije".

"Postoji velika razlika između mog današnjeg izgleda i onog pothranjenog koje me pratilo kada sam bila djevojčica", kaže 17-godišnja Hashi, koju je trgovac ljudima prodao bordelu u Kandapari kada joj je bilo samo deset godina.

Oradexon - spas i prokletstvo

Hashi je samo jedna od mnogih djevojčica koje su vlasnici počeli kljukati životinjskim steroidom Oradexonom, od kojeg se brže debljaju, rastu im grudi i izgledaju zdravije. "Zdravija sam nego ranije i mogu opslužiti puno više mušterija, ponekad čak i 15 dnevno", kaže Hashi, prenosi Daily Mail.

Međutim, Hashi nije ni svjesna da će joj Oradexon donijeti puno više problema nego koristi. Posljedica uzimanja ovog steroida su dijabetes, povišen krvni tlak, osip, pad imuniteta, pa čak i smrt.

Steroidi služe i da se zavara policija

Prostitucija u Bangladešu je u stalnom porastu, jer je i potražnja golema. Legalizirana je u nekim dijelovima zemlje, uključujući i Kandaparu, ali se njom službeno smiju baviti samo punoljetne djevojke. To je također jedan od razloga zbog kojeg voditeljice javnih kuća, ili "sardarnis" kako ih zovu u Bangladešu, svoje zaposlenice šopaju steroidima. Djevojke su često maloljetne, a zahvaljujući Oradexonu brzo mogu "napumpati" svoje tijelo, što policiji onemogućava da procjeni koliko godina zapravo imaju.

Drugi razlog je surova pragmatičnost, jer klijenti mahom preferiraju zdravije i punije djevojke. Osim toga, konkurencija je velika, a zarada mala,  pa upraviteljice svoje djevojke tjeraju da imaju što više klijenata dnevno.

Siromašne obitelji djevojčice u ranim godinama prodaju u roblje

Priča ovih djevojaka mahom je ista. U pravilu ih njihove siromašne obitelji prodaju trgovcima ljudi još u vrlo mladoj dobi, koji ih onda prodaju bordelima. Tako automatski postaju roblje i ulaze u začarani krug duga. Vlasnice bordela u pravilu uzimaju svu zaradu, pod tvrdnjom da djevojke moraju otplatiti dug. Djevojke u bordelima tako ostaju dugi niz godina, jer su većinom nepismene i nikad ne znaju jesu li otplatile dug niti koliko još moraju raditi da bi ga otplatile.

Često se događa da im upraviteljice daju slobodu kada postanu "prestare" i "neprofitabilne", ali tada djevojke u pravilu samovoljno odlučuju ostati u bordelu, plašeći se stigme i društvenog isključenja koje ih čeka u konzervativnom muslimanskom društvu van Kandapare.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.