Dobio 14 godina zatvora za nadzor i pomaganje u zvjerskim ubojstvima stotina muškaraca, žena i djece u Ruandi!

Screenshot: Youtube

NJEMAČKI sud u utorak je osudio pripadnika ruandskog naroda Hutu na 14 godina zatvora zbog sudjelovanja u genocidu nad Tutsijima 1994., objavili su mediji.

Riječ je o prvome završenom sudskom procesu koji se vodio protiv osobe umiješane u masovna ubojstva u središnjoj Africi. Onesphore Rwabukombe u Njemačkoj živi od 2002. Bio je gradonačelnik u jednome gradu u sjevernoj Ruandi kada je počinjen genocid nad oko 800.000 ljudi u stotinu dana.

Glavni sudac suda u Frankfurtu pročitao je presudu u kojoj stoji da Rwabukombe nije nikoga ubio, no da je nadzirao i pomagao u ubojstvima najmanje 450 muškaraca, žena i djece u crkvi u Kiziguru u istočnoj Ruandi.

Sudac Thomas Sagebiel koji je u posljednje tri godine saslušao više od stotinu svjedoka opisao je scene pokolja mačetama, sjekirama i palicama koje je Rwabukombe nadzirao i usmjeravao, pa čak i osobnim automobilom prevozio grupe ekstremista na mjesto zločina.

"Njemačka nije sigurno mjesto za one koji su prekršili međunarodni zakon, poruka je koju danas šaljemo s ovoga mjesta i nakon ove presude", rekao je državni odvjetnik Christian Ritscher. On i njegovi kolege Rwabukombea smatraju odgovornim za smrt više od 3.730 državljana Ruande te su zatražili izricanje doživotne kazne zatvora.

56-godišnji Rwabukombe niječe sve točke optužnice, a njegovi odvjetnici kazali su kako kane uložiti žalbu na presudu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.