"Dok je bio na vlasti HDZ je podržavao projekt ´Gornji Horizonti", a sad kad su oporbi onda su protiv"



"PROJEKT 'Gornji Horizonti' podržan je od bivše Vlade RH, a odnedavno i najjače oporbene stranke HDZ-a kroz izjavu bivšeg prvog potpredsjednika Đure Popijača. Taj projekt ne bi bio moguć bez podrške vladajućeg oligarhije te stoga predlažemo inicijativi 'Spasimo Neretvu' da se distanciraju od dvije najveće partije u Hrvatskoj i Čačićevog HNS-a jer neće bit ozbiljno shvaćeni od strane Neretvana", stoji u priopćenju HDSSD-a kojeg potpisuje predsjednik Hrvoje Tomasović.

Naime, dužnosnici HDSSD-a neugodno su bili iznenađeni kada su na konferenciji za novinare inicijative okupljene oko slogana “Spasimo Neretvu” vidjeli neke bivše vladine dužnosnike te kako neki dužnosnici HDZ-a negoduju zbog projekta "Gornji Horizonti".

"Pitamo se jeli to radi dobrobiti Neretve ili zbog gubitka svog radnog mjesta?", stoji u priopćenju u kojem se poziva Vlada RH da  razmisli o projektu "Gornji Horizonti" te da posluša vapaj zdravog razuma.

" A, one koji su do jučer na vlasti radili jedno, a danas u oporbi govore drugo pozivamo da se ako žele uspjeh upišu na Glumačku Akademiju", zaključuje se na kraju.

Podsjetimo kako je nedavno bivši ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša Republike Hrvatske Mario Šiljeg upozorio kako na prvi pogled hvalevrijedan zajednički projekt Hrvatske i Republike Srpske o izgradnji hidroelektrane "Dubrovnik 2" ima i pozadinu koja je ostala prešućena, a koja bi mogla biti kobna za neretvansku dolinu i dovesti do ekocida.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.