Dr. Diklića ipak pustili na slobodu: Ionako s kolegama nije u dobrim odnosima pa neće utjecati na svjedoke

Screenshot: HRT

IAKO je krajem prošlog tjedna sudac istrage odredio jednomjesečni pritvor liječniku Davorinu Dikliću, nekadašnjem vršitelju dužnosti ravnatelja bjelovarske Opće bolnice i bivšem šefu kirurgije, danas je on pušten na slobodu! Naime, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru prihvatilo je žalbu dr. Diklića i ukinulo mu pritvor, dok je bojazan Državnog odvjetništva kako postoji opasnost od utjecaja na svjedoke ocijenjena kao neosnovana.

U obrazloženju o ukidanju pritvora navodi se kako opasnosti od utjecaja na svjedoke nema iz nekoliko razloga: dokazi u postupku protiv dr. Diklića su medicinska dokumentacija i medicinska vještačenja, dr. Diklić već duže vrijeme nije v.d. ravnatelj i šef kirurgije u bjelovarskoj Općoj bolnici i ne kontaktira s bivšim kolegama te nije s njima ni u dobrim odnosima.

Dr. Diklić je, podsjetimo, osumnjičen za više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi - desetak slučajeva s teškim pa i smrtnim posljedicama. "Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 57-godišnji liječnik zaposlen u Općoj bolnici Bjelovar u duljem vremenskom razdoblju počinio više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Naime, postoji osnovana sumnja da je zbog njegovih pogrešaka u liječenju kod nekoliko pacijenata došlo do teškog narušavanja njihova zdravlja dok je u odnosu na više pacijenata nastupila smrtna posljedica, izjavila je županijska državna odvjetnica Ksenija Pavić za HRT.

"Nažalost ta bolnica je bolnica slučaj već nekoliko godina. Jedan od njih je i ovaj slučaj kojeg je preuzelo Državno odvjetništvo i s obzirom da se oni bave time naravno da ne mogu davati pogrešne informacije. Očekujemo od Hrvatske liječničke komore da reagira, a i mi kao Ministarstvo ćemo reagirati kada dobijemo sve informacije koje je prikupilo Državno odvjetništvo", kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirajući cijeli slučaj za HTV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.