Drama u Splitu: Tanja Milas oslobođena optužbe za trovanje svekrve, kćer pokojne zaprijetila sutkinji!

Ilustracija: Arhiva

DRAMA na splitskom Županijskom sudu. Tanja Milas oslobođena je jutros optužbe za trovanje svekrve Ane, a presudu nije najbolje primila obitelj pokojne. Kćer Jagoda Kegalj zaprijetila je sutkinji Ivoni Rupić.

Obitelj pokojne na tužilaštvu: Dan je novac za oslobađajuću presudu

"Presuda je nepravedna. Vidjet ćeš ti tko sam ja", zavikala je Jagoda dok su je izvodili iz sudnice. Nije prestala ni dok su je izvodili iz splitske Palače pravde, a ni pred njom. Nastavila je neutješno naricati uvjerena da je upravo Tanja Milas kriva za smrt njezine majke. Sat vremena kasnije i dalje je ridala u obližnjem kafiću te uvjeravala goste u svoju teoriju.

Ivan Milas, sin pokojne i bivši suprug optužene, otišao je, pak, smjesta kod šefa splitskog Županijskog državnog odvjetništva Michelea Squiccimarra. Prvi splitski tužitelj nije nam htio kazati o čemu je bila riječ, no obitelj pokojne Ane Milas tvrdi da je optužena oslobođena jer je netko primio novac. Spominjali su nekoliko imena, uključujući i suca Vrhovnog suda i donedavnog predsjednika Županijskog suda Antu Perkušića.

Sud nije utvrdio motiv: Je li baš morala ubiti svekrvu da ode od kuće? 

Vijeće sutkinje Ivone Rupić oslobodilo je, pak, Tanju Milas zbog nedostatka dokaza. Tužilaštvo ih nije uvjerilo da je upravo ona odgovorna za smrt svoje svekrve.

"Optužena je otišla od kuće zbog narušenih odnosa sa suprugom, no je li zbog toga morala ubiti svekrvu o kojoj se isključivo ona brinula tri godine? Motiv nismo pronašli, a nema ni dokaza da je upravo ona dala oštećenoj insekticid karbofuran. Kada ju je navečer našla mrtvu, nije obavijestila supruga, ali je zvala susjede da joj pomognu. Muža nije zvala iz straha. Ponašanje je neprimjereno, ali je razumljivo za tu situaciju", kazala je sutkinja Rupić u obrazloženju presude.

Tužiteljica Marina Matušan smatra da je djelo dokazano pa je najavila kako će uložiti žalbu.

Slučaj je postao aktualan prije dvije godine, sedam mjesec nakon smrti Ane Milas kada je njezin sin i Tanjin bivši suprug posumnjao da mu je majka otrovana. Tijelo je ekshumirano. Utvrđena je prisutnost otrova, ali vještaci nisu mogli odgovoriti na brojna odlučujuća pitanja jer nije bilo obdukcije tijela neposredno nakon smrti, niti analize krvi.

Vrištanje u sudnici rasplakalo i optuženu

Tanja Milas, koju je Državno odvjetništvo teretilo za teško ubojstvo počinjeno na krajnje podmukao način iz osobito niskih pobuda, što podrazumijeva kaznu dugotrajnog zatvora, rasplakala se u sudnici nakon ispada Jagode Kegalj. Korpulentni muškarac koji ju je dopratio u sudnicu, privio ju je uza sebe. Napustili zgradu suda na pomoćni izlaz kako se ne bi sreli sa obitelji pokojne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.