Država se ruga građanima: Dok vladajući liječe seljačke komplekse primite se posla i punite proračun, nije im dosta!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

VIŠEMJESEČNA kampanja u kojoj nas Vlada pokušava uvjeriti da cinkamo jedni druge kako niti jedna kuna ne bi prošla mimo šapa Slavka Linića ruganje je građanima koji godinama financiraju luksuz državnog aparata.

U spotu koji se non stop vrti na HTV-u, skupina građana, koji izgledaju kao da su prošli višemjesečno ispiranje mozga u nekoj sekti, zuri u nas i hipnotizirano nam govori da ako i zadnju kunu ne poklonimo državnom aparatu da nas očekuje propast.

Glavni cilj kampanje je kako kažu "da osvijesti građane Republike Hrvatske o važnosti uzimanja računa pri svakom plaćanju, jer to je jedino jamstvo da vaš pošteno zarađeni novac završi u proračunu".

Ono što je problem je to da mi ne možemo toliko napuniti proračun da ga oni ne bi mogli još više isprazniti.

Vlada nabavi nove automobile, najviše klase, da bi time ministri zaliječili seljačke komplekse, pod izgovorom da strašno puno putuju na duge relacije te da su im ta vozila potrebna radi sigurnosti. Znači većina građana, koji radi posla obilaze cijelu zemlju, a vozi se u automobilima starijim od pet godina, da bi zaradili plaću i napunili proračun, prema mišljenju vlade nosi "glavu u torbi". Kada ih se za takve stvari kritizira, onda je to demagogija, a kada se iz građana iscijedi i jedna kuna, onda se to veliča kao uvođenje reda.

Primite se posla i punite proračun jer ovima koji ga troše love nikad nije previše!


Novac koji ne završi u proračunu završit će u privatnim džepovima, kaže porezna uprava. A gdje će završiti novac iz proračuna? Isto u privatnim džepovima, ali političara i njihove mreže.

Ovih dana imamo prilike čitati o načinu na koji se javni novac trošio u Metkoviću, za vrijeme vladavine Stipe Gabrića - Jambe. Pa zbilja bi bilo šteta da netko tko prodaje mandarine na tržnici stavi novac u svoj džep, umjesto da ga da na upravljanje velikom humanitarcu Jambi, koji će svom vozaču isplaćivati 1.000 kuna dnevno i kupiti nekoliko tona mesa.

Štedljivi premijer Milanović, prošli vikend, prema pisanju medija, proveo je na Hvaru u državnoj vili Kovač. Odmor dužnosnici plaćaju iz vlastita džepa tako da je cijena dana provedenog u vili 190 kuna. Time je premijer uštedio vjerojatno nekoliko tisuća kuna dnevno, koliko bi iznosio komercijalni najam. Naravno uštedio je na račun državnog proračuna. Druga prednost ovakve štednje je što je osiguranju puno lakše raditi kada je dužnosnik smješten u takvom objektu nego kada je u hotelu, tako da se i tu postiže ušteda. Jedino nije poznato da li je premijer u vilu putovao helikopterom, jer bi na taj način uštedio na cestarini.

Uglavnom, dragi građani, zasučite rukave, primite se posla i punite proračun jer ovima koji ga troše love nikad nije previše.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.