Duje Marasović platio 15 tisuća kuna Mucalu: "Ovo je bijeda hrvatske države, dokaz da nema demokracije!"

Foto: HRT

SABORSKI zastupnik i bivši šef splitskog HDZ-a dr. Dujomir Marasović osuđen je pravomoćno za nanošenje duševnih bolova bivšem v.d. intendantu splitskog HNK-a Dušku Mucalu.

Slučaj je poznat, radi se o kontroverznom gostovanju dr. Duje u Dnevniku HTV-a na kojem je mahao Mucalovim vojnim kartonom iz JNA večer uoči njegovog postavljanja na čelo kazališta 2010. godine. Naveo je što piše u kartonu te zaključio da je Mucalo KOS-ovac, odnosno, djelatnik službe bezbednosti.

Mucalo je boli procijenio na 110 tisuća kuna, no sudac Joso Puljić smatrao je da će biti dosta i 15 tisuća kuna. Unatoč žalbi, dr. Duje je na koncu i pravomoćno osuđen ljetos. Sutkinja Sovjetka Režić u cijelosti je potvrdila nepravomoćnu presudu, a naknada je, kako doznajemo, već i isplaćena. 

Marasović: Ova je presuda dokaz da u nas nema demokracije

"Ovo je bijeda hrvatske države, ova presuda eklatantan je dokaz da u nas zapravo nema demokracije. Osudila me retrogradna politika bivšeg sistema. Hrvatsko pravosuđe totalno je nekvalitetno i ovo je dokaz da mu se ništa ozbiljno ne treba povjeravati. Sve što sam rekao notorna je činjenica, a ovakva presuda vjerojatno se ne bi donijela ni u kakvoj banana državi u Africi. To je sve utjecaj stare politike, osuđen sam za kazivanje istine, što je uostalom konstatirao i sudac, ali je onda zaključio da je Mucalu to svejedno moglo izazvati duševne boli. Drugim riječima, bio je, ali nisi smio reći. Osuđen sam zato jer sam govorio istinu", izjavio je Marasović povodom pravomoćne presude za nanošenje duševnih bolova bivšem v.d. intendantu Mucalu.

Mucalo: Pravda je došla po svoje

"Pravda je došla po svoje. U redu je, premda mislim da je odšteta ipak trebala biti malo veća. Ipak, to je bio Dnevnik HTV-a, koliko je to samo ljudi gledalo. Treba preuzeti odgovornost za izrečeno i mislim da je sud donio korektnu i jedinu moguću odluku. Marasović je pričao totalne gluposti, prozvao me da sam KOS-ovac, a ja s tim nikakve veze nisam imao. Bio sam u rezervnom sastavu, u to doba radio sam u Jugoplastici", kazao nam je Mucalo, koji je bio voditelj posljednje Kerumove kampanje za lokalne izbore u svibnju. Svirao je gitaru, pjevao, vješao velike slike brace i seke na fasadu Marjana te smišljao slogane, poput "Što je više kleveta i laži, Kerum nam je miliji i draži"...

Nije nam htio otkriti što je napravio s 15 tisuća kuna koje mu je dr. Duje uplatio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.