Dvije 15-godišnjakinje iz Kanade uhićene zbog podvođenja maloljetnih djevojčica

DVIJE 15-godišnje djevojčice uhićene su u Kanadi zbog sumnje da su organizirale lanac maloljetničke prostitucije u Ottawi te podvodile djevojčice u dobi između 13 i 17 godina, javlja Reuters.

Glasnogovornik policije u Ottawi izjavio je kako je za organiziranje lanca maloljetničke prostitucije osumnjičena još jedna djevojka u dobi od 17 godina, koju policija još uvijek pokušava locirati. Kako tvrdi glasnogovornik, maloljetnice su cijeli "operaciju" vodile samostalno, bez pomoći odraslih osoba. Imena osumnjičenih policija nije htjela otkriti, budući da im to brani kanadski Zakon o zaštiti maloljetnika.

"Istraga je još uvijek u tijeku, kao i potraga za trećom osumnjičenom djevojkom", potvrdio je glasnogovornik Henri Lanctot.

Žrtve mamile preko društvenih mreža

Maloljetnice su djevojčice "regrutirale" preko društvenih mreža na internetu, a prijete im optužbe za trgovanje ljudima, otmicu, prisilno zatvaranje, seksualno zlostavljanje, krađu te izricanje prijetnji. Prema saznanjima policije i izjavama žrtava, djevojke bi ih upoznale na društvenim mrežama te pozvale u svoj stan. Nakon toga su ih zarobile te odvozile na različite lokacije, gdje su ih prisiljavale na seksualne odnose sa starijim muškarcima.

Zasad nije poznato koliko su djevojaka maloljetnice otele i prisilile na prostituciju, ali policija tvrdi da su sve žrtve bile maloljetne, većinom u dobi između 13 i 17 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.