Euro über alles: Njemački ministar financija smatra da je izlazak Grčke iz eurozone najbolje rješenje

Screenshot: Youtube

NJEMAČKI ministar financija Wolfgang Schaeuble rekao Grčka može dobiti otpis duga jedino ako napusti eruo, te izrazio sumnju u uspjeh pregovora o novom programu pomoći.

Schaeuble smatra da je napravlje "korak naprijed" u rješavanju krize, nakon što je grčki parlament prihvatio uvjete pregovora, ali je i ponovio svoj stav da bi izlazak iz eurozone bio "bolji način" rješavanja problema.

"S obzirom na financijske potrebe Grčke, upitno je može li se program pomoći uopće realizirati" rekao je Schaeuble u intervjuu za Deutschlandfunk radio.

Njemačka navodno još od 2011. godine želi da Grčka napusti eurozoni.

Prema ranije objavljenom intervjuu koji je neimenovani član grčkog pregovaračkog tima dao francuskom istraživačkom portalu Mediapart, njemački ministar financija otvoreno im je ponudio izlazak iz eurozone.

"Ne možete se svađati sa Schaeubleom. Bilo bi to vrlo opasno, jer nećete dobiti novac, Grčke banke će htjeti svoj novac natrag, i tako dalje. Tako da je to situacija gdje se vaš glas ne čuje i kako im se onda suprotstaviti. Jedino je Varoufakis u pregovorima bio izravan. Schauble je rekao 'koliko novca želite da napustite euro?'. On uopće ne želi da Grčka ostane u eurozoni." rekao je anonimni izvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.