Evakuirana sveučilišta Texas i North Dakota zbog "prijetnje Al Qaede": Bombe nisu pronađene

SVE zgrade Sveučilišta Texas u Austinu su evakuirane "zbog prijetnji kampusu", javlja CNN.

Sveučilište je upozorenje objavilo na svojoj web stranici. "Pod hitno evakuirajte sve zgrade i udaljite se što je dalje moguće. Ubrzo slijedi više informacija", objavljeno je na stranici sveučilišta i na njihovom Twitter profilu.

Policija zadužena za sigurnost sveučilišta za CNN je kazala kako je "dojavljena prijetnja bombom". Glasnogovornica sveučilišta kazala je kako je sveučilište nazvao muškarac koji je kazao kako pripada Al Qaedi i da su bombe postavljene svuda po kampusu. Kazao je i kako će bombe eksplodirati u 10 sati po lokalnom vremenu (17 sati po našem vremenu). Zasad nije pronađena nijedna bomba, javlja Associated Press.

Evakuacija je jutros naređena i na Sveučilištu North Dakota u Fargu, ali još nije poznato jesu li ova dva slučaja, odnosno evakuacije, ikako povezani. Fox News javlja kako je i tamo dojavljeno kako je postavljena bomba. Gotovo 14.000 studenata moralo je napustiti kampus.

Dekan je kazao kako je sveučilište primilo telefonsku prijetnju, ali nije dao detalje o tome što je sve osoba koja je dojavila prijetnju kazala.

Vrijeme kada je rečeno da će bombe eksplodirati odavno je prošlo, a tijekom pretrage kampusa nisu pronađene nikakve eksplozivne naprave, pa policija sumnja da je bila riječ o lažnim dojavama. Bez obzira na to, sva današnja predavanja su otkazana.