Ferdelji odgovorio Liniću: Ako su hrvatski menadžeri i poduzetnici nesposobni, zašto nas stranci zaobilaze u širokom luku?

U SINOĆNJEM Dnevniku 3 gost je bio predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika Vladimir Ferdelji koji je komentirao nezadovoljstvo ministra financija Slavka Linića poslodavcima.

"Ako je Linić nezadovoljan poslodavcima, ona je prije svega nezadovoljan sobom jer je Vlada najveći poslodavac u Hrvatskoj"

Ne zna što je time Linić mislio reći. "Vlada je najveći poslodavac u Hrvatskoj. Prema tome, ako je nezadovoljan poslodavcima, onda je prije svega nezadovoljan sobom", smatra Ferdelji.

Na pitanje je li se situacija od promjene vlasti uistinu pogoršala za poslodavce, Ferdelji je rekao da "sadašnja vlast samo nastavlja s mjerama koje već godinama čine tu antipoduzetničku klimu"

"Uvjeti poslovanja su se pogoršali, ali sumnjam da je moguć generalni lockout"

"Nabrojat ću samo neke: rast cijena energenata, ukidanje nekih materijalnih prava, nerješavanje nelikvidnosti koja je značajno povećana u posljednjih šest mjeseci. Dakle, uvjeti poslovanja su se pogoršali. Ako su hrvatski menadžeri i poduzetnici nesposobni, zašto strani zaobilaze Hrvatsku u širokom luku?", upitao je Ferdelji.

Kako je rekao, lockout, odnosno situacija u kojoj poslodavci idu u štrajk i brane raditi radnicima, normalno je sredstvo kojim se poduzetnici mogu boriti za svoje interese. "U udruzi poslodavaca je već nekoliko puta spominjan lockout. Prije svega zbog različitosti interesa unutar samih poslodavaca sumnjam da je jedan generalni lockout moguć", rekao je Ferdelji.

Na pitanje ima li Hrvatska udruga poslodavaca "svoju stranu" na hrvatskoj političkoj sceni, Ferdelji je odgovorio da poduzetnici uglavnom "bježe od politike gdje kod to mogu" te dodao da se politika poduzetnicima ipak nameće, diktirajući uvjete poslovanja.

Podsjećamo, Vladimir Ferdelji godinu je započeo kao pomoćnik ministra prometa Zlatka Komadine. S tog je mjesta ubrzo smijenjen jer se usudio kritizirati poteze Vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.