Franjevci se posvađali oko luksuznog Passata: Fra Šime pozvao policiju u samostan, provincijal mu ne da auto

Foto: Hina

SPLITSKA policija danas je opet pozvana u samostan Gospe od zdravlja. Prije par dana zvao ju je Anto Čović, prijatelj fra Šime Nimca, jer su ga fratri onemogućili da iz garaže izveze njegovog Passata CC, koji se već neko vrijeme nalazi na "čuvanju" kod franjevačkog provincijala Josipa Kodžomana, a danas je policiju pozvao fra Šime, koji je osobno došao po vozilo s papirima i ključem. Automobil ima zabranu otuđenja, ali ne i korištenja.

Luksuz iz Wolfsburga sklonjen u samostansku garažu

Nimac je automobil predao na traženje provincijala kako bi se smirili uznemireni duhovi nakon otkrića afere s nestankom 9,8 milijuna kuna od prodaje terena u vlasništvu Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Baškoj Vodi. Otkrilo se tada da fra Šime vozi luksuzan Passat CC, koji je zbog sumnje da je nabavljen novcem od kaznenog djela došao pod zabranu.

Fra Šime je nedavno od provincijala Kodžomana zatražio automobil, no ovaj ga je glatko odbio. Pokušalo se i s punomoći koju je Nimac dao prijatelj Čoviću, koji mu je posudio 20 tisuća eura za nabavku Passata, no to je završilo odlaskom u policijsku postaju. Nakon tri sata objašnjavanja, policija je zaključila da se radi o imovinskom sporu te su stranke uputili da to riješe sudski.

Gvardijan se ispriječio između fra Šime i metalnog ljubimca

Isto se i danas dogodilo. Fra Šime je nazvao policiju jer do Passata nisu mogli ni pristupiti zbog intervencije gvardijana samostana. Policija je i danas zaključila da se ne bi htjela miješati, odnosno, da nije njihov posao da fra Šimu "uvedu u vlasništvo". O svemu su ponovno izvijestili Državno odvjetništvo.  

Nimcu su u policiji kazali da mu je automobil ovršen, no njemu nije poznato o kakvoj se ovrsi radi. Pravomoćna je presuda suda u Benkovcu po kojoj treba vratiti crkvi 9,8 milijuna kuna, ali da je "udarena" ovrha na automobil, fra Šime ne zna. Pokušali smo danas doći i do odvjetnika crkve Željka Ćapina, no nije bio raspoloživ.

Kako smo neslužbeno doznali, franjevci se boje kako će naplatiti gotovo 10 milijuna kuna od fra Šime pa strahuju da Passat ne bi nepovratno nestao kada izađe iz garaže samostana.

Hoće li fra Šime uz pomoć policije konačno sjesti za upravljač svog Passata

Nakon današnjeg, još jednog u nizu, bezuspješnih pokušaja da se Passat otrgne iz zagrljaja franjevačkog provincijala, fra Šimina odvjetnica Nela Pedišić tražit će od Državnog odvjetništva napismeno izjavu da mu se automobil može dati na korištenje. Nije izvjesno da će u Državnom odvjetništvu smatrati neophodnim da izdaju takvu izjavu pa je za pretpostaviti da će situacija i dalje biti napeta. 

Više bi pomogla privremena sudska mjera, kojom bi se mogla osigurati i asistencija policije kako bi fra Šime ponovno sjeo za upravljač Passata CC...

Nimac je nedavno zajedno sa bankaricom Jasminom Bilonić osuđen na zatvorsku kaznu zbog zloporabe položaja i ovlasti, a pravomoćnom presudom suda u Benkovcu crkvi mora vratiti novac.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.