Grad Split kupuje teren na Kili: Kerum sa 2,3 milijuna kuna pomaže nećaka tj. sebe!

MEĐU točkama koje u petak stižu splitskim gradskim vijećnicima na stol, nalazi se i ona o kupovanju terena na Kili radi izgradnje prometnice. Za 1.775 metara četvornih Grad Split će platiti 2,3 milijuna kuna Kili d.o.o., tvrtki u vlasništvu Kerumovog nećaka Sapunara i njegove poslovne partnerice Marine Wallner, kojoj je već plaćeno 12 milijuna za par parcela koje je komunalno uredila.

Kerumu, Nevenki i Obadovima se već platilo dva milijuna kuna

Za prometnice koje će ubuduće proći nekim splitskim predjelom, već se platilo Kerumu, suprugu Nevenke Bečić te roditeljima HGS-ovog vijećnika Balde Obada. Premda se radi o putu od 130 metara, to zadovoljstvo Splićane je koštalo gotovo 2 milijuna kuna, a sada će se ponovno zagrabiti u već ionako ispražnjenu gradsku blagajnu, koja bilježi deficit od 90 milijuna kuna, kako bi se namirio nećak, kojem je građevinska inspekcija prije dva mjeseca zatvorila gradilište.

Splićani ne znaju što bi s parama nego financirati Kerumove objekte i infastrukturu

Ne treba valjda napominjati da ceste pored Kerumovog, Obadovog i Nevenkinog objekta još uvijek nema. Pitanje je i kada će se napraviti i prometnica na nećakovoj Kili, s obzirom na obustavu radova i ne najbolje stanje u Gradu Splitu i Kili d.o.o.

Dva milijuna tamo, dva milijuna vamo, ispada da Splićani pored Zapadne obale, na koju je već utučeno 100-tinjak milijuna kuna, ne znaju što bi drugo, nego financirati ceste koje prolaze kraj nekretnina članova uže i šire gradonačelnikove obitelji...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.