Grčki neonacist Zlatne zore nije kriv za šaketanje zastupnice na nacionalnoj televiziji

Screenshot: YouTube

GLASNOGOVORNIK i zastupnik grčke neonacističke stranke Zlatna zora oslobođen je danas krivnje za napad šakom na zastupnicu ljevice u raspravi uživo 2012. na nacionalnoj tv postaji, čije su snimke izazvale val zgražanja.

Ilias Kasidiaris, glasnogovornik Zlatne zore, izbjegao je sudsku presudu za to što je u triput udario u lice komunističku zastupnicu Lianu Kanelli u tv raspravi tijekom kampanje za parlamentarne izbore u lipnju 2012.

Atenski sud pred kojim se pojavio ocijenio je da nije nanio "teške ozljede" sugovornici za što je optužen. Kazneno gonjenje za "običnu ozljedu" zahtijeva žalbu žrtve u roku od nekoliko mjeseci nakon događaja, što se nije dogodilo. Neonacistički aktivist prvo je bacio čašu vode u lice zastupnice Sirize, prisutne na podiju, vrijeđajući je, te se potom okrenuo prema Liani Kanelli koja je ustala u znak negodovanja. Gurnuo ju je i dvaput je pljusnuo a jednom udario šakom prije nego je napustio studio.

Tužitelj je tijekom saslušanja kazao da muškarcu ne dolikuje udariti ženu. Kasidiaris se odbio ispričati ako se žrtva njemu ne ispriča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.