Grubišić najavio pohod na Pantovčak i poručio: Treba uvesti crkveni porez, pa tko hoće neka plati

Screenshot: HRT

DON IVAN GRUBIŠIĆ gostovao je kod Aleksandra Stankovića u Nedjeljom u 2. Otkrio je kako će se vjerojatno kandidirati za predsjednika.

"Teško se odlučujem za neke stvari. Meni titula, pa i predsjednika države, ne znači mnogo. Ja sam u godinama, ali radi naroda trebalo bi pomrsiti račune onima koji računaju na pobjedu te vidjeti je li narod spreman na promjene. Još sam rezerviran prema kandidaturi, ali to ne znači da o njoj ne mislim. Nisam čovjek naglih poteza. Ako se odlučim, a svi su izgledi da ću se odlučiti da se kandidiram za predsjednika Republike, učinit ću to radi dobrobiti hrvatskog naroda", kazao je Grubišić.

"Ako se kandidiram i pobijedim, zalagat ću se za građansku, demokratsku, pravnu i socijalnu, etičku državu. Dat ću zadnji atom snage za Hrvatsku", rekao je Grubišić i rekao da se Josipović morao drugačije postaviti u mandatu te da nije dobro što je pazio da se nikome na zamjeri.

Crkvi ne davati iz proračuna

Grubišić je otkrio i da bi najbolje bilo da se crkvi ne daje novac iz državnog proračuna,  već da se uvede crkveni porez.

"Crkveni porez je uveden u Njemačkoj i točno se zna da svaki građanin koji želi iz svog poreza dio daje crkvi. Zna se koliko je crkva dobila i koliko i na što troši. Sve je transparentno, a kod nas ništa nije transparentno. I zašto bi jedan agnostik davao svoj novac crkvi", kaže Grubišić.

Brata su mi regrutirali u ustaše

"Smeta me kad me zovi crvenim popom, jer osobno moja obitelj a i ja bili smo žrtvama lijeve opcije. Ja sam bio dječak od kojih 6-7 godina kada su mi oca izveli iz kuće, on se više nikad nije vratio, sutradan su ga ubili. Brat mi je bio regrutiran u ustaše, on je završio u Kevinoj jami. Još nekoliko bližih rođaka mi je ubijeno, i sada mene optužuju da sam lijevi i crveni pop. To nema nikakve veze.", kazao je Grubišić.

Dio plaće daje u humanitarne svrhe, dijelom stipendira studente, ostaje mu za režije

Grubišić je otkrio i što ima od imovine. "Imam jednosobni stan u Splitu od 21 kvadrata koji sam naslijedio, imam apartman u kući pokojnog brata i nevjeste u kojemu živim. Od novca zapravo nemam ništa. Kada sam ušao u Sabor rekao sam da ću sve ono što je više od dvije prosječne hrvatske plaće davati u humanitarne svrhe, to dajem. Znači dobivam 11 tisuća kuna, od tog novca dajem dvije stipendije studentima koji bi prekinuli studij da im ne dajem tih 1500 kuna. Ostaje mi za platiti režijske troškove stana u Splitu i apartmana u kojemu živim. Ako se kandidiram potrošiti ću novac za politički rad koji stoji na računu, rekli su mi da je to negdje oko 270 tisuća kuna.", kazao je Grubišić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.