HDS ZAMP: Nemamo ugovor s HRT-om o zastupanju za TV prava u kabelskoj distribuciji


SLUŽBA za odnose s javnošću HDS ZAMP-a reagirala je na tekst koji je na Indexu objavljen pod naslovom "Rajković: Radman je ugovorom sa ZAMP-om oštetio HRT za milijardu kuna". Reagiranje ZAMP-a objavljujemo u cijelosti:

"Ne postoji ugovor između HRT-a i HDS ZAMP-a o zastupanju za TV prava u kabelskoj distribuciji

HRT je opunomoćio EBU Cable Coordination za ostvarivanje svojih TV prava u kabelskoj distribuciji.


Bivši zaposlenik HRT-a Marko Ugarković je u javnosti nedavno iznio netočnu tezu (koju Dražen Rajković sada citira i „razrađuje“) da je HDS ZAMP ugovorio banalno niske cijene za HRT-ova prava s kabelskim operaterima, spekulirajući da je to možda bilo zbog nekih svojih interesa. Ovo je neistina jer HDS ZAMP nikada nije ugovarao visinu naknada za TV prava HRT-a, već je to za HRT napravio EBU Cable Coordination.

EBU Cable Coordination je i potpisnik ugovora s kabelskim operaterima, te onaj koji utvrđuje visinu naknade (cijenu).

HDS ZAMP je samo provoditelj ugovora između EBU CC i kabelskih operatera (MaxTv, B-net i sl) , odnosno onaj koji fakturira i distribuira naknadu. Dakle, nema ugovora između HRT-a i HDS ZAMP-a o zastupanju za TV prava u kabelskoj distribuciji niti HDS ZAMP određuje visine naknada za ta prava.

U naravi je naknadu za TV prava HRT-a u izravnim pregovorima na sastancima s kabelskim i IPTV operaterima uvijek određivao EBU Cable Coordination.

To je bio slučaj i na nedavnom sastanku u Zagrebu gdje su se predstavnici EBU Cable Coordination susreli s predstavnicima MaxTV-a i B-net-a".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.