HDZ dlaku mijenja, ali ćud nikad: Sanader pobijedio u Splitu, na skupštinu šalje ljude kojima sude

NEMA iznenađenja u Splitu. Župan Ante Sanader nastavit će voditi splitsko-dalmatinski HDZ. Danas je suvereno potukao protukandidate Živka Nenadića i Juraja Buzolića. Sanader je dobio 200 glasova, Nenadić 50-ak, a Buzolić tek 20.

Rožić, Bitanga i Đuzel sa sudskim postupcima birat će nasljednika Jadranke Kosor

Zanimljivo je vidjeti tko sve čini Sanaderovu delegaciju za nacionalnu skupštinu HDZ-a na kojoj će se birati nasljednik Jadranke Kosor. Eto trojice sa aktivnim sudskim postupcima! Sve u skladu s proklamiranom politikom HDZ-a! Borba protiv korupcije i kriminala svim sredstvima!

Vedran Rožić, šef trogirskog HDZ-a. Ovaj tjedan mu je postala pravomoćna optužnica za Hajduk. Sudit će mu za više od 80 milijuna kuna štete u klubu i državnom proračunu! 

Na Sanaderovoj listi našao se i Marko Bitanga, kojem već neko vrijeme pokušavaju suditi zbog malverzacija s kreditom u Alpe Jadran Banci.

Nije onda ni iznenađenje što je među Sanaderovim delegatima i gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel, bivši HSP-ovac, kojem u Sinju sude zbog peglanja putnih naloga.

Odbojka i ceste, ugovori i nadzorni odbori

Na listi je i Mirko Klarić Bili, predsjednik Odbojkaškog kluba Split 1700, koji se prije koji mjesec našao u središtu neugodna skandala. Klarić Bili je, naime, kao šef Nadzornog odbora Županijskih cesta bio u vrlo neuobičajenoj situaciji da sa par stotina tisuća kuna pomogne vlastiti klub. Došlo je, međutim, do problema. Novac nije vraćen, račun kluba je blokiran, a u cijelu se priču upetljalo i Državno odvjetništvo.

Utješno je valjda što se i našlo mjesta za Krunu Peronju, bivšeg šefa županijskog HDZ-a. Peronja na prste obje ruke zasigurno ne može pobrojiti sve ugovore koje njegov odvjetnički ured ima sa županijskim institucijama i općinama kojima vlada HDZ. Godinama je nezakonito grijao fotelju u nadzornim odborima Jadroplova i Sunčanog Hvara, a unatoč smjeni s čelnog mjesta, zadržao je sve privilegije koje je dotad imao. HDZ je uistinu kao vuk koji dlaku mijenja, ali ćud nikad.

Petric: A gdje je Brkan?

"Kada sam vidio tko sve ide na listu Ante Sanadera, začudilo me kako nema Vinka Brkana", s dosta je sarkazma Kristijan Petric prokomentirao cijelu situaciju s kadrovima župana Sanadera. Da, pravo je čudo kako nema Brkana, donedavno prvog suradnika Vedrana Rožića, koji je prije par tjedana osuđen na devet mjeseci zatvora zbog malverzacija s trogirskom gradskom blagajnom.

Pobjednički mentalitet

U taboru župana Sanadera našao se i novi predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić. Tu su i prvak mladeži Ante Mihanović, omiški gradonačelnik Ivan Škaričić, načelnik Dugopolja Zlatko Ževrnja... Nije im smetalo što ih je župan zaobišao kada je sastavljao listu za parlamentarne izbore u 10. izbornoj jedinici. Ćušnuo ih je na kraj kolone, a prednost pred svima dao Kerumu. Ovi nisu zamjerili. Progutali su knedlu i krenuli dalje. Kakav pobjednički mentalitet, kakvi karakteri...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.