HDZ odlučio: Zlatko Ževrnja izazvat će don Ivana Grubišića u trci za fotelju župana splitskog

Foto: Ante Čizmić/Cropix

HDZ U boj s don Ivanom Grubišićem za župana splitsko-dalmatinskog šalje uspješnog načelnika Dugopolja Zlatka Ževrnju. Odluka je bila jednoglasna, i na Županijskom odboru i na sjednici Utemeljitelja HDZ-a. Index je već najavio ovakav rasplet, prema neprovjerenim, ali dosta pouzdanim informacijama, šef splitsko-dalmatinskog HDZ-a i aktualni župan Ante Sanader, trebao bi aktivirati svoj saborski mandat i postati potpredsjednik Sabora umjesto Tomislava Čuljka.

Uspješni načelnik u duelu sa don Ivanom

HDZ ima puno povjerenje u svog kandidata i vjeruju da će uspjeti nadmašiti don Ivana, koji će voditi lijevi blok sastavljen od njegovog Saveza za etičku i građansku Hrvatsku, SDP-a i HNS-a. Ževrnja pred Grubišićem ima jednu realnu prednost. Osnivanjem i širenjem gospodarske zone, malo i nerazvijeno Dugopolje pretvorio je u bogatu i prosperitetnu općinu. Upravo netko takav trebao bi i županiji koja bilježi neslavan rekord od preko 50 tisuća nezaposlenih. Nije sve, međutim, idealno. 

Problem: Ževrnja za razvoj, a HDZ odgovoran za totalnu destrukciju dalmatinskog gospodarstva?

Ževrnji će u takvoj situaciji stranka biti otegotna okolnost, budući da HDZ snosi najveću odgovornost za posvemašnju destrukciju dalmatinskog gospodarstva. To je veliki problem, budući da će Ževrnja u izbornoj kampanji naglasak staviti na svoje reference uspješnog političara koji potiče razvoj gospodarstva. Koliko on potiče, toliko je HDZ odgovoran za destrukciju. I nije neka podloga za vjerodostojnu politiku.

Don Ivan Grubišić i Zlatko Ževrnja zasad su jedini poznati kandidati za novog župana splitsko-dalmatinskog. Kako Index doznaje, na megdan će ih izazvati dr. Luka Roguljić iz HDSSD-a, koji će svoju kandidaturu uskoro objaviti. 
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.