HDZ oštro i ofenzivno: Jovanović je bahat i nestručan, tražimo njegovu ostavku

SPLITSKI HDZ-ovci traže ostavku ministra Željka Jovanovića. Jutros ju je najprije zatražio mladi Ante Mihanović, zamjenik ravnatelja Lučke uprave i županijski vijećnik HDZ-a, a potom i županijski pročelnik za prosvjetu Zdravko Omrčen, koji se proljetos natjecao za mjesto šefa splitskog HDZ-a.

Ranojutarnji milicijski upad druga ministra Jovanovića

Župan Ante Sanader novinare je na brzinu rano jutros pozvao u Sinjsku. Šokiran je ponašanjem ministra Jovanovića, a naročito mu je zamjerio što se jučer nije javio kada je došao u Kaštela.

"Jovanović je jučer napravio ranojutarnji milicijski upad koji najoštrije osuđujemo. Došao je bez najave, a u županiji, osnivaču škole, nikome se nije javio. Nastavak je to njegove bahate politike, potpuno neprimjerene demokratskim standardima i normalnom ponašanju. Ministar je nestručan za resor koji mu je povjeren. On je liječnik, a o prosvjeti ne zna ništa. Djeca nisu kriva, a ispala su žrtve. Ako se i dogodio nečiji propust, nisu ga napravila djeca. Drug Jovanović je pokazao kako je egocentričan i bezosjećajan ministar i kako nema želju da ovaj problem riješi na miran i ljudski način. Izvršio je direktan napad na mog pročelnika Omrčena, koji nema odgovornosti u ovom slučaju, jer nije odlučivao o upisu. Ovo je najobičnija partijska čistka", zaključio je župan Ante Sanader.

Ministar zastrašuje učenike i roditelje

Tomislav Đonlić, koji se posljednjih tjedana spominje kao izgledni nasljednik Petra Škorića na mjestu čelnog čovjeka splitskog HDZ-a, inače, član Odbora za školstvo županijskog HDZ-a u Splitu, drži da je Jovanović trebao pokazati više osjetljivosti.

"Ova djeca nikoga nisu oštetila, a on im uskraćuje pravo na budućnost. A radi se o deficitarnom zanimanju za koje su pokazali interes. Zar se nije mogla donijeti odluka o spuštanju praga, čime bi se zadovoljili uvjeti za njihov upis? Ministar zastrašuje učenike i roditelje", uvjeren je Đonlić.

Neka strogoću Jovanović trenira u HNS-u, a ne na djeci

Tajnik Županijskog odbora Ante Mihanović priklonio se retorici šefa Sanadera, koji mu je zauzvrat omogućio da u ime splitsko-dalmatinskog HDZ-a zatraži Jovanovićevu smjenu, što je svakako čast kakva se ne pruža svaki dan.

"Neka ministar trenira strogoću na HNS-u, a ne na djeci. Drug Jovanović prejudicira inspekcijski nalaz. Potpuno je nesposoban i nekompetentan i mi možemo tražiti jedino njegovu ostavku", bio je vrlo oštar Mihanović.

Županije u strahu od Jovanovića sklapale ugovore o prijevozu učenika bez javnog natječaja?

Sat vremena nakon HDZ-ovaca u Sinjskoj, novinare je u Županiji ugostio pročelnik Zdravko Omrčen. I on traži Jovanovićevu ostavku.

"Tražim njegovu smjenu zbog bahatog ponašanja u slučaju škole u Kaštelima te sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca. Jovanović provodi strahovladu te zastrašuje. Tako je natjerao neke županije da sklope ugovore o prijevozu bez javne nabave te je time počinjeno protuzakonito djelo. Tražim da se ispriča svima onima kojima je nanio bol, posebno djeci", zatražio je Omrčen, koji još nije vidio nalaz inspekcije škole u Kaštelima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.