HDZ-ovci Sanaderu spremaju roštiljanje: Ante, što ti je Tonina radila s pola milijuna kuna u Mercatoru?!

AKO JE vjerovati najavama koje stižu za subotnju izbornu skupštinu Splitsko-dalmatinskog HDZ-a, županu Anti Sanaderu neće biti nimalo ugodno. Stranački drugovi spremaju mu, naime, pravi roštilj!

Nesnalažljiva Tonina strpala pola milijuna kuna u prtljažnik?!

Za Sanadera je, kako čujemo, spremljen čitav set neugodnih pitanja. Najvažnije, što je njegova supruga Tonina radila na parkingu Mercatora sa vrećom punom para?! Policija nikada nije ustanovila što se zapravo dogodilo, prihvaćena je dosta zbunjujuća verzija Tonine Sanader kojoj je vreća doslovno pala pred noge pa ona nije znala što će nego je spremiti u prtljažnik svoga vozila. Da se trebala sjetiti prijaviti pronalazak, podsjetili su je tek na obavijesnom razgovoru. Na kraju su se svi zadovoljili njezinom tvrdnjom kako se jednostavno nije snašla.

Tko nije dopustio policiji da istraži?!

Čije su pare, čak pola milijuna kuna u eurima, ni to policija nikada nije ustanovila. Ono što ne žele službeno priznati, ali često kažu na rundi u kafiću, nije im se dopustilo da odrade. Tko nije dopustio? Možda se i to pitanje postavi na skupštini. Sad kada je vrijeme obračuna u HDZ-u, nema više mjesta kavalirštini, a ni stranačkoj stezi, koju je Sanader brutalno primjenjivao kada je isključivao one koji bi podignuli glas. 

Svojim stranačkim kolegama Sanader će morati objasniti još dosta toga. Kad je ušao u HDZ? Je li prije toga bio u nekoj drugoj stranci? Svašta se sada počelo pričati, a do jučer sigurna pobjeda Ante Sanadera čini se sve neizglednijom.

Sanader svoje gubitnike iz Kaštela uhljebio u Županiji

Šutio je, nikada se nije odredio. Za koga je zapravo Ante Sanader? Zašto je svoje gubitnike iz Kaštela posjeo u Županiju i tako ih nagradio za gubitak vlasti? Zašto je na čelo Razvojne agencije stavio svog prijatelja Srećka Radnića, koji nije u HDZ-u. Možda bi neki član stranke bio prikladnije rješenje od Radnića. Nije im on trebao, a još su manje HDZ-u trebali uvredljivi grafiti koji su protiv Radnića, ali i župana Sanadera, mjesecima ispisivani po Kaštelima i Splitu.

Tući će po Sanaderu i protukandidat Živko Nenadić, ali i dr. Duje Marasović, koji se svojedobno najavljivao kao izravni pretendent na fotelju šefa Splitsko-dalmatinskog HDZ-a. Nije u igri, ali nema sumnje da će njegova govornička vještina doći do punog izražaja na subotnjoj konvenciji koja će se održati u hotelu Atrium.

Petricu su Sanader i Nenadić pismo i glava iste kovanice

Čini se da će prije dva tjedna održana izborna skupština gradskog HDZ-a biti mlaka kamilica prema ovome što nas u subotu čeka, jer lom najavljuje i Kristijan Petric, bivši šef županijske Hvidre, koji već dobrih godinu i pol dana aspirira preuzeti Sanaderove ovlasti. Da se Petrica pita, na čelu Splitsko-dalmatinskog HDZ-a nema mjesta ni za Sanadera, a ni za Živka Nenadića. Petricu su to glava i pismo iste kovanice. Nema razlike. Zašto se Nenadić nije ranio bunio i upozoravao na nezakonitosti i propuste, nego tek sada kada se bije boj za novog šefa. Nije se bunio, znači prihvatio je sve što je Sanader odlučio.

Sanaderu sramotnu listu za parlamentarne izbore nisu zaboravili

Što je to, nije najjasnije. Kakva su to konkretna postignuća Ante Sanadera? 70 milijuna kuna duga u Domu zdravlja ili 22 milijuna kuna duga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo?

Lista 10. izborne jedinice bila je prava sramota, a zna se tko je tu imao glavnu riječ. Kerum je ispao najbolje plasirani splitski HDZ-ovac. Da nije ovog totalnog poslovnog kraha, ne bi bilo nikakvo čudo da bude i HDZ-ov gradonačelnički kandidat na lokalnim izborima dogodine. Dakako, pod uvjetom da Sanader i Jaca prežive i sačuvaju vlast. Kako stoje stvari, to je sve manje izgledno. Sanaderu sramotnu listu nisu zaboravili i subotnji izbori će biti pravi test spremnosti HDZ-ovaca da daju oduška svojim frustracijama nagomilanim za vrijeme šefovanja Ante Sanadera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.