HDZ zadovoljan uspjehom na "neideološkim mjesnim izborima" u Osijeku

Foto: Hina

OSJEČKI HDZ zadovoljan je s rezultatima nedjeljnih izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na kojima je, samostalno ili u koaliciji s Blokom umirovljenici zajedno (BUZ), pobijedio u pet mjesnih odbora i jednoj gradskoj četvrti te ukupno osvojio 43 vijećnika, izvijestili su u utorak na konferenciji za novinare čelnici osječkoga gradskog odbora stranke.

Predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić izrazio je zadovoljstvo i odazivom birača od 20,05 posto, koji je veći nego prije četiri godine. Građani su tako, istaknuo je, pokazali da im je stalo tko će ih predstavljati u tijelima mjesne samouprave.

Dodao je kako sada predstoje razgovori s partnerima, kojima je u cilju razvoj mjesnih odbora i gradskih četvrti, a da je HDZ otvoren za razgovore sa svim strankama i nezavisnim listama.

Projekti u mjesnoj samoupravi su komunalne naravi tu nema mjesta visokoj politici i ideološkim preprekama, poručio je predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić.

HDZ smatra da grad Osijek mora što prije krenuti u decentralizaciju odgovornosti i financijskih sredstava prema gradskim četvrtima i mjesnim odborima. To treba prioritetno rješavati, poručio je Kramarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.