HGS zalijepio plakate preko HDSSD-ovih, Tomasović zvao policiju: Kerum je od Splita napravio Pjongjang

Foto: Index

ORWELLOV koncept distopije opisan u noveli "1984" Kerum nastavlja razvijati punom snagom. Ne samo da će za koji dan hotel Marjan biti potpuno optočen slikama Velikog brata Željka i Velike sestre Nevenke, HGS-ov udarni tim tijekom noći izvršio je diverziju na tržnici na Splitu 3 te su preko plakata HDSSD-a s kandidatima za gradonačelnika Splita i župana Hrvoja Tomasovića i Luke Roguljića nalijepili plakate sa svojim kandidatima, bracom i sekom.

Predsjednik HDSSD-a Tomasović odmah je zvao policiju na očevid, a o svinjariji će sutra izvijestiti Županijsko izborno povjerenstvo.

"Kerum ide đonom na male"

"Ne znam što bih izjavio na ovo. Ovo je neviđeni bahatluk, dno dna. Gušenje demokracije! Zar nije dovoljno što je Kerum od Splita napravio Pjongjang i izlijepio sebe i obožavanu sestru na Marjan da ih svi moramo gledati, on ide đonom na male. Od svih lista i kandidata pronašao je upravo HDSSD da se na nama iskaljuje", kaže Tomasović. 

HDSSD sasvim sigurno nije odabran slučajno za diverziju HGS-ovaca, pošto se zna da su i Tomasović i Roguljić dugo godina bili Kerumu i Nevenki trn u oku. Ne čudi, stoga, da su se našli na udaru.

"Oglasni prostor HDSSD je zakupio, a Kerum nije, i tu je situacija krajnje jasna", tvrdi Tomasović.

Za nezakonito plakatiranje - prekršaj?

Kako doznajemo u Izbornom povjerenstvu, najgore što se Kerumu može dogoditi je prekršaj iz sfere komunale.

Za pretpostaviti je da će Kerum, s obzirom na izostanak bilo kakve ozbiljnije sankcije, nastaviti lijepiti plakate preko plakata konkurencije. Hoće li se namjeriti na još koga osim HDSSD-a, ostaje vidjeti.

Moje pjesme, moji snovi

Golemi Kerumovi plakati okupirali su, inače, i središte Splita. Na takav format konkurencija jednostavno nema odgovora. Tu su i manji plakati na stupovima javne rasvjete uz glavne gradske prometnice te oni najmanji koji se lijepe na sve raspoložive površine.

Na tim najmanjima stoji: "Moj program, moja djela" i taksativno što je napravljeno. Uz vrtiće i obalu, našli su se tu ni krivi, ni dužni i legalizacija objekata, produženje turističke sezone pa čak i POS-ovi stanovi, u čiju se realizaciju išlo tek prije koji mjesec nakon propasti Kerumovih jeftinih stanova.

Nema ni slova o tome što se kani u narednom mandatu. Možda će za to HGS tiskati posebne plakate s naslovom "Moje pjesme, moji snovi".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.