HNS uvjeren u kvalitetu Zakona o strateškim investicijama: "Izbjeći ćemo nove poreze i popuniti proračun"

Foto: Hina

HNS-OVCI su u Saboru sazvali tiskovnu konferenciju kako bi uoči saborske rasprave uvjerili javnost u kvalitete Zakona o strateškim investicijama. On je za njih ključ oporavka gospodarstva i smanjenja nezaposlenost.

Jozo Radoš također uvjerava da je ovaj zakon u skladu s ostalima i da ostaju sva pravila za koncesije, utjecaja na okoliš i načela ravnopravnosti te tržišnog natjecanja.

"Ovaj zakon samo omogućava da neki rokovi za donošenje odluka o velikim investicijama budu kraći i da se veliki investicijski projekti na vrijeme uoče, a ne da u nekom Ministarstvu ili nekom drugom javnom poduzeću, projekti koji su teški po desetak ili stotine milijuna eura, čekaju jer ih nitko ne može i ne zna tretirati", kazao je Radoš.

Nezaobilazna tema je bio deficit, ali i najave ministra financija Slavka Linića o mogućem uvođenju novih poreza i podizanja PDV-a.

"Stav Hrvatske narodne stranke je da se takve odluke, a znamo i sami kako dobro funkcionira i koalicija, usuglašavaju na nivou Vlade, ministara i stranaka. Naš načelni stav je naravno, da promjene poreza ne mogu ići tek tako, ali sagledavat ćemo kompletnu situaciju", poručio je Srđan Gjurković.

Za HNS je upravo Zakon o strateškim investicijama sredstvo kojim bi se izbjegli novi porezi, ali i bolje punio proračun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.