HSS poručio Vladi: Prestanite se međusobno prepucavati na štetu zdravlja hrvatskih građana!

Ilustracija: Arhiva

HSS je poslao priopćenje u kojem kritizira odnos Vlade prema situaciji u Imunološkom zavodu. HSS smatra da je nedopustivo, društveno neodgovorno i gospodarski štetno što je Imunološki zavod završio u stečaju.

"Država se kao većinski vlasnik ponaša neodgovorno, prvenstveno potpredsjednik Vlade RH za gospodarstvo, ministar zdravlja, ministar gospodarstva i ministar rada i mirovinskog osiguranja. Nedopustiva neusklađenost ministarstava, koji jedni na druge prebacuju krivnju za kaotičnu situaciju u Imunološkom zavodu, nisu i ne mogu biti opravdanje za stečaj u kojem se Imunološki zavod našao.


Očito je da je ovakvo stanje u Imunološkom zavodu proizašlo iz sustavne nebrige i lošeg gospodarenja vlasnika, a to je država. HSS smatra nedopustivim prijeteću likvidaciju Imunološkog zavoda. Isto tako smatra da Imunološki zavod, kao tvrtka od posebnog državnog interesa mora opstati, a vlasničku strukturu treba država zadržati u svome portfelju. U suprotnom mogle bi nastati nesagledive posljedice za hrvatsko zdravstvo s izravnim štetama na zdravlje hrvatskih građana.

U tom slučaju postalo bi upitno ostvarivanje prava na redovitu, sveobuhvatnu, kontinuiranu i dostupnu zdravstvenu zaštitu građana Republike Hrvatske. HSS traži da država sanira Imunološki zavod i ako se misle međusobno prepucavati neka se ne prepucavaju na štetu hrvatskih građana.", priopćili su iz HSS-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.