Hrvatska kršćanska koalicija zahtjeva od Vlade dosljednu primjenu Zakona o položaju vjerskih zajednica

HRVATSKA kršćanska koalicija (HKK) koja udružuje Savez crkava Riječ života, Protestantsku reformiranu kršćansku crkvu u RH i Crkvu cjelovitog evanđelja uputila je u zahtjeve Vladi i nadležnom Ministarstvu i opetovani poziv na dosljednu primjene obveze iz Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica u Hrvatskoj koji se, kako ističu, od samih početaka provodi selektivno i nezakonito.

Da je tome tako presudio je i Europski sud za ljudska prava čiju je presudu primila na znanje prethodna Vlada u prosincu 2010. godine.

Hrvatska kršćanska koalicija objavila je kako traži pravovaljan odgovor na pitanje zašto Vlada inzistira riješiti prava iz Zakona tek njegovom promjenom u novi, a ne institutom Ugovora od zajedničkog interesa poput onih koji su već potpisan s nekim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj.

Očekuju ne samo da novi Zakon pravedno riješi status zajednica neovisno o njihovoj poziciji u hrvatskome društvu, već i da bude pravovremeno na raspravi. Od Vlade traže odgovor u zakonskom roku od 15 dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.