Hrvatske šume: Nije istina da smo zbog izvlačenja stabla probili nasip u Žažini

Foto: Elvis Šljivak

IZ HRVATSKIH ŠUMA demantirali su navode zapovjednika DVD-a Žažina Ivice Pavičića koji je za Index kazao kako su za alarmantno stanje u tom mjestu, kojem prijeti nabujala Kupa, uz Hrvatske vode krive i Hrvatske šume: "Nasip u šumi Gaj jugozapadno od Žažine probijen je u širini od oko 4 metra. Nasip su ljetos probili djelatnici Hrvatskih šuma kad su izvlačili srušena stabla, a Hrvatske vode ga nisu popravile".

U Hrvatskim šumama te navode opovrgavaju: "Tijekom mjeseca srpnja na zahtjev Hrvatskih voda i Vodoprivrede, Šumarija Sisak izvršila je uklanjanje suhih stabala koja su potencijalno predstavljala prijetnju nasipu te smetala sanaciji navedenog nasipa koja je bila u tijeku i koju je izvodila tvrtka Vodoprivreda. Navedena stabla su uklonjena kako bi se omogućilo proširivanje pristupnog puta uz nasip kojim su se kretala vozila Hrvatskih voda i Vodoprivrede (bageri  i drugi radni strojevi). Po završenim radovima nasip je pregledan te je od strane Vodoprivrede utvrđeno da nema oštećenja nasipa.
 
Hrvatske šume nisu ni u jednom trenutku probijale nasip kako bi izvlačile drvne sortimente, niti uopće imamo strojeve kojima bi to učinili, niti je to bilo tko u naše ime izvršio, a što je najbitnije, za navedenim nije bilo niti potrebe. Čak štoviše, s druge strane nasipa ostalo je srušeno nekoliko krošanja po koje nismo išli baš radi sprječavanja oštećivanja nasipa".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.