"Humanitarna akcija za Ivana: 16-godišnjak samo želi hodati": Za operaciju potrebno 40.000 eura!

Foto: Facebook

U TIJEKU je humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva potrebna kako bi se 16-godišnjeg Ivana Tomića poslalo na operaciju u Njemačku, koja uključujući rehabilitaciju košta oko 40 tisuća eura, a koja bi mu trebala omogućiti da konačno prohoda!

"Potrebna mi je pomoć. Rođen sam sa šest i pol mjeseci i sad postoji nada da napokon idem van s prijateljima i da igram nogomet. Operacija u Njemačkoj dođe 40.000 eura, ali moji roditelji nemaju toliko novca pa molimo za pomoć", poručuje 16-godišnji Ivan.

Na Facebooku je otvorena stranica "Humanitarna akcija za Ivana: 16-godišnjak samo želi hodati", o njegovom slučaju već smo pisali, a u akciju se uključio i Centar za humanitarni rad, volontiranje i pomoć djeci i siromašnima u zemlji i svijetu "Plavi Anđeo", čiju objavu prenosimo u cijelosti:

"Centar Plavi anđeo uključio se u akciju za 16-godišnjeg dječaka Ivana Tomića kojem je potrebna operacija obje noge, a liječnici su preporučili Dječju ortopedsku kliniku u Aschau im Chiemgau. Njegovi roditelji Ivana i Pero Tomić s cijelom obitelji i prijateljima pokušavaju sve kako bi prikupili oko 40.000 eura koliko je potrebno  za operaciju i odveli Ivana u Njemačku gdje su već bili u travnju prošle godine na pregledu s Ivanom. Liječnici su tada utvrdili da postoji indikacija za operaciju koja bi mu omogućila uspravno i ekonomičnije hodanje, jer on sada ima izražen hod s koljenima u fleksiji tj. hodom u čučnju.

Naime, Ivan je rođen u 29. tjednu trudnoće i njegove su šanse za preživljavanje bile jako male. Preživio je i proveo tri mjeseca u inkubatoru, a nakon toga se počelo sa razvojnom kineziterapijom u specijalnoj bolnici na Goljaku. Svoje prve korake napravio je tek u šestoj godini uz pomoć roditelja.

Majka Ivana je prekinula radni odnos kako bi preuzela brigu o sinu. Danas je on 16-godišnjak, učenik srednje škole kojeg svaki dan dovoze i odvoze iz škole. Želja mu je da jednog dana hoda uspravno i bez bolova kao i njegovi vršnjaci. Više o Ivanovim nalazima pročitajte na linku "Ivanovi nalazi".

Ivanova majka za tu akciju otvorila je posebni žiro račun na svoje ime, na koji se mogu uplatiti donacije za Ivana:

2330003-3152419042 Splitska banka - Ivana Tomić

Za uplate iz inozemstva:
IBAN: HR03 2330 0033 1524 19042
SWIFT CODE:  SOGEHR22

Na zamolbu Ivanove majke Plavi anđeo uključuje se u ovu akciju i podržat će je s otvorenim humanitarnim brojem
060 9017 (operater Moj Telekom) koji možete nazvati, a cijena po pozivu iznosi 5,00 kn + PDV  (ukupno 6,25 kn).

Akcija sa humanitarnim brojem započela je 13. prosinca 2012. godine i trajat će sve do 30. travnja ove godine, do kada možete zvati ovaj broj i pomoći Ivanu prikupiti dovoljno sredstava za operaciju.

Njegovi prijatelji i rodbina također su se uključili u ovu akciju i u nekoliko mjeseci planiraju razne akcije za prikupljanje pomoći"
.

"Bilo je teških trenutaka, kad je kao mlađi pitao zašto on ne može hodati"


"Zahvalni smo Bogu što je naš Ivan preživio i što je danas s nama. Kad je s četiri godine počeo puzati, taj trenutak je bio nevjerojatan, a ne možete ni zamisliti našu sreću kada je u šestoj godini, uz našu pomoć, napravio svoje prve korake. Taj dan i danas pamtimo", rekla je Ivanova majka Ivana Tomić.

Ivan je odrastao kao i sva djeca, ali je vidio da neke pokrete ne može učiniti kao njegovi vršnjaci. "Bilo je teških trenutaka, kad je kao mlađi pitao zašto on ne može hodati, a to je teško objasniti malome djetetu koje nije razumjelo što se sve događalo i zbog čega ne može hodati", kaže Ivanov tata Pero.

"Ivan je 16-godišnjak koji razumije situaciju i optimističan je i sretan što ima priliku promijeniti svoj život na bolje i nastaviti dalje živjeti kao i svi njegovi vršnjaci", kaže majka Ivana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.