Humanitarni projekt ili prijevara? Skupljaju novac za "bolesnu djecu", a ne žele reći kome on zapravo ide

NA ZAGREBAČKOM Trgu bana Josipa Jelačića, odmah u blizini tramvajske stanice, "osvanuo" je štand na kojem se prodaju većinom vjerske figurice, a sve s ciljem, kako stoji na natpisima na štandu, prikupljanja novca za "pomoć bolesnoj djeci".

Situacija i ne bi bila toliko čudna da prodavači na štandu žele objasniti za koju se točno djecu prikuplja novac. Umjesto toga, na štandu je samo istaknuto nekoliko natpisa "Pomozite bolesnoj djeci", a prodavači odbijaju objasniti bilo kome o kakvoj se zapravo "humanitarnoj akciji" radi.



Od prolaznika i kupaca čak traže da ne fotografiraju štand i natpise, što situaciju čini još sumnjivijom. Radi li se ovdje o pukom iskorištavanju bolesne djece za skupljanje novca za vlastitu korist, ili se zaista radi o nekoj vrsti humanitarnog projekta, nije poznato. Jedino što je sigurno jest da se od prodavača ne mogu dobiti nikakve konkretne informacije. Ako se zaista radi o prijevari, moramo se zapitati kakav to čovjek mora biti da za novac iskorištava bolesnu djecu?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.