I on odabrao: Pavić nekad pičkarao za Kosoricu, sada za Karamarka tjera novinare

KONAČNO je Split dočekao Tomislava Karamarka. Zvijezda je stigla na kraju. Okupljanje je bilo u hotelu Park. Nema tko nije došao. Svi HDZ-ovci koji drže do sebe pojavili su se na Karamarkovom mitingu. Jedino ne vidjesmo dr. Duju. Razumljivo. Park je danas bio teren Ante Sanadera, čovjeka koji ga je u direktnoj borbi potpuno potukao.

Samo u Splitu: Sanader tuđmanizira

U sali hotela velika Tuđmanova slika. Sad se svi HDZ-ovci na njega pozivaju. Ante je održao vatren govor. "A ne neki koji se sad pozivaju na njega...", zagrmio je Sanader, u najmanju ruku kao da je on bio taj koji je čuvao nasljeđe tuđmanizma u onih 8 godina dok mu je prezimenjak Ivo provodio potpunu i apsolutnu detuđmanizaciju. Nismo čuli onda Antu da se bunio. A evo, sad, kada mu je Karamarko dao zamjeničku fotelju, "tuđmanizira sve u 16". Nevjerojatno.

Angažirani Pavić

Šteta što nismo mogli čuti i ostale dijelove nadahnutog Sanaderovog govora. Primijetivši da se novinarske uhode šuljaju kroz HDZ-ove redove, vrlo je efikasno urgirao Mladen Pavić, bivši glasnogovornik Vlade, koji je ne tako davno po novinarima pičkarao u ime Jadranke Kosor, a sad ih tjera u ime novog šefa Tomislava Karamarka. Pavić se friško pojavio u Karamarkovom taboru pa  dosadašnju pasivnost evidentno želi nadomjestiti iznimnom angažiranošću. 

Uporni Pavić slijedio nas je tako po cijelom hotelu kako bi onemogućio da javnost, a i ostali članovi HDZ-a koji nisu bili u Parku, poput recimo dr. Duje, doznaju kakvim su se obećanjima Karamarko i Sanader obratili članstvu. Pa nije valjda da je samo bilo kako su njih dvojica uvijek bili za Tuđmana, a ostali baš i ne. Ne zna se zbog čega tolika konspiracija, jer je skup održan sa otvorenim vratima, dok je među publikom bilo dosta i onih koji nemaju članske iskaznice HDZ-a.

Svratio i Dilber

Na skupu se pojavio i Željko Dilber, prijatelj generala Gotovine. Bio je s generalom Damirom Krstičevićem. I oni podržavaju Karamarka, premda je Gotovinu kao šef POA-e svojedobno hvatao te po tom pitanju surađivao sa stranim obavještajcima. Ili možda nije? Pa sad ima njegovu podršku. Izgleda da pravu istinu o lociranju, identificiranju i ostalom još nismo čuli.

Skup formalne naravi

Dosta je sablazni među delegatima u hotelu Park izazvao susret Milijana Brkića i Kristijana Petrica, koji se neko vrijeme mislio o kandidaturi protiv Sanadera pa je na kraju odustao odlučivši da mu nije mjesto među takvim tipovima. Petric se došao javiti kolegi iz specijalne policije, Brkić mu se obradovao. Nije to baš najbolje primljeno, jer zna se da je Petric dobar s Kosoricom, a Sanadera nije štedio pokuda. Ni njega, ni ekipu koja je zajedno s njim vodila Županijsku organizaciju u Splitu.

Obraćanje Tomislava Karamarka nije dugo trajalo. U sat vremena HDZ-ovci su napustili halu hotela. Baš kratko, mnogi su se začudili. Valjda i nije trebalo duže. Sve se zna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.