I žena ga stisnula: Anka sjela Kerumu hipotekom od 72 milijuna kuna na hotel Marjan

Foto: Index

NIJE Kerumu lako. Ne samo da mu je Hypo banka zabila nož u leđa blokadom Adriatica, tvrtke za izgradnju hotela Marjan, i supruga Anka sjela mu je hipotekom na istu nekretninu! Index je zavirio u zemljišne knjige i tamo sve piše. Riječ je o teretu od 72 milijuna kuna upisanom na temelju sporazuma o osiguranju novčane tražbine od 12. rujna 2012. godine.

Da Kerum ne podlegne iskušenju...

Kao što je Index već pisao, Željko i Anka razvode se nakon više od 20 godina braka i prije koji tjedan održano je prvo ročište na splitskom Općinskom sudu. Kerum se nije pojavio.

Najveći problem je podjela imovine pa je Ankina hipoteka na Marjan svojevrsna mjera osiguranja da Željko ne podlegne iskušenju, odnosno, ne ispuni preuzete obaveze. Jedna od njih odnosila se i na skidanje hipoteke s hotela Central u Splitu, koji je zajedno s hotelom Neva u Podstrani prešao u Ankino vlasništvo.

Kako Kerum nije uspio riješiti hipoteku HPB-a, koja nad Centralom visi od prosinca 2007. godine, Anka se upisala na Marjan. Koliko će to vrijediti ako dođe do najgoreg vrlo je upitno, s obzirom da će prvenstvo u naplati imati Hypo banka. Ako se odluče na ovrhu i prodaju hotela, pitanje je koliko će ostati za Anku. Možda ništa.

U cijeloj ovoj situaciji oko vjerojatno najskupljeg razvoda u Splitu, ne treba svakako smetnuti ni utjecaj Fani, nove Kerumove odabranice koja zasigurno želi da se brakorazvodna parnica i podjela imovine završe čim prije i što povoljnije te da je Željko konačno odvede pred oltar. Svako malo odnosi zahlade, no čini se kao da ništa ne može odvratiti Fani od njezina nauma...

Danima šetao sa ugovorom o razvodu u džepu...

Neko vrijeme činilo se da će se razvod Anke i Željka Keruma obaviti i bez suda. Kerum je danima šetao s ugovorom u džepu. No, čini se da nije imao hrabrosti Anki predstaviti što je zamislio pa je cijela stvar na kraju ipak rezultirala sudskih postupkom.

Budućnost Marjana i dalje je neizvjesna. Kerum navodno pregovara s Hypo bankom da ga odblokiraju. Nadu polaže u kredite Erste banke i HBOR-a te prodaju Jokera.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.