Imenovana nova Uprava RIZ-Odašiljača, radnici članovima Nadzornog odbora opet blokirali ulaz u tvornicu

NAKON punih pet mjeseci odgoda i pokušaja opstrukcije provedena je odluka većinskog vlasnika Vlade Republike Hrvatske o imenovanju nove Uprave koja bi trebala uvesti red u poslovanje RIZ-Odašiljača, izvijestili su iz te tvrtke.

Na danas održanoj sjednici Nadzornog odbora izabrana je nova Uprava RIZ-Odašiljača. Za predsjednika Uprave je imenovan Kamilo Vrana, za zamjenika predsjednika Robert Hirc te za trećeg člana Uprave dosadašnji predsjednik Uprave Robert Inkret. Cilj članova nove Uprave u narednom periodu je uvođenje reda u poslovanje tvrtke koja već godinama posluje s gubitkom, a samim time i uspostavu financijske konsolidacije i ugovaranje novih poslova kako isplata plaća zaposlenicima ne bi bila dovedena u pitanje.

Sjednici su nazočili troje novoizabranih članova Nadzornog odbora Vesna Čizmar, Marijan Rošić i Drago Dominić, čime je Nadzorni odbor imao potrebnu većinu za donošenje odluke o imenovanju nove Uprave. Preostala dva člana Nadzornog odbora Željko Pinturić i Božidar Vučemilović - Šimunović nisu se pojavili na sjednici iako su pravovremeno i pravovaljano bili obaviješteni o promjeni lokacije održavanja sastanka. Odluci o izboru nove Uprave prethodilo je imenovanje Vesne Čizmar za predsjednicu Nadzornog odbora te opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Roberta Inkreta i njezinih članova Milića Bijelića i Stjepana Planinića.

Sjednica Nadzornog odbora na kojoj se trebalo odlučiti o smjeni stare i imenovanju nove Uprave, nije se mogla održati, kako je prethodno dogovoreno, u prostorijama RIZ-Odašiljača jer su radnici onemogućili ulaz u tvornicu članici Nadzornog odbora Vesni Čizmar, nakon čega su i ostala dva člana Nadzornog odbora Drago Dominić i Marijan Rošić odbili ući unutra. Sastanak je, nakon toga, premješten na drugu lokaciju gdje se u skladu sa zakonskom procedurom održalo imenovanje novog vodstva Društva.

Podsjetimo, većinski vlasnik RIZ-Odašiljača, Vlada Republike Hrvatske, donijela je 5. travnja 2012. Odluku o smjeni i imenovanju novih članova Nadzornog odbora i Uprave Društva Na redovitoj skupštini RIZ-Odašiljača 31. kolovoza 2012. nakon punih pet mjeseci odgode provedena je travanjska odluka Vlade te imenovan novi Nadzorni odbor koji je na svom prvom sljedećem zasjedanju trebao provesti odluku većinskog vlasnika o smjeni stare i imenovanju nove Uprave Društva, stoji u izvješću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.