Investicija vrijedna 70 milijuna eura: Vjetroelektrana Danilo kraj Šibenika službeno puštena u rad

Foto: RP Global 

VJETROELEKTRANA Danilo, Holdinga RP Global, sada i službeno opskrbljuje hrvatsku energetsku mrežu energijom.
 
Ovaj 70 milijuna eura vrijedan projekt ima veliki utjecaj na smanjenje emisije stakleničkih plinova na razini smanjenja od 33.300 tona emisija CO2 godišnje pri tome opskrbljujući oko 22.000 kućanstava s čistom energijom.
 
"Uz korištenje vrhunske tehnologije, ova vjetroelektrana je projektirana i izgrađena u skladu s najstrožim kriterijima zaštite okoliša", izjavio je Bojan Reščec, direktor RP Global Hrvatska, koji je bio odgovoran za razvoj i provedbu ovog projekta. Vjetroelektrana Danilo će povećati proizvodnju energije dobivene iz vjetra u Hrvatskoj za 20 posto.
 
Vjetroelektrana Danilo se nalazi oko 15 kilometara od obale i grada Šibenika. Financiranje je osigurano od strane IFC-a i Unicredita iz Beča, kao i Zagrebačke banke. 19 vjetroturbinskih generatora ENERCON E-82 s ukupnom instaliranom snagom od 43,7 MW proizvoditi će oko 100 GWh električne energije godišnje.
 
RP Global će se uskoro početi izgradnju drugog vjetroparka u Hrvatskoj - projekta Rudine ukupne snage 34,2 MW u blizini Dubrovnika. Projekt je razvijen u suradnji s hrvatskom tvrtkom Adria Wind Power. Izgradnja će započeti u ove godine, uz financijsku potporu IFC-a i Unicredit-a.
 
Nakon tog pojekta RP Global u suradnji s domaćim i stranim ulagačima kreće u potragu za atraktivnim i dugoročnim infrastrukturnim investicijama.
 
RP Global je nezavisni proizvođač energije s preko 25 godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora energije. Do sada su izgradili 35 elektrana, a  trenutno je 17 projekata s instaliranom snagom od 255 MW u razvoju ili izgradnji.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.