Isaac iza sebe ostavio petero mrtvih: Stotine kuća i dalje pod vodom, materijalna šteta golema

TROPSKA oluja Isaac, iako je u posljednja dva dana oslabjela, nanijela je veliku materijalnu štetu u Sjedinjenim Američkim Državama, a broj žrtava porastao je na pet. Danas se oluja spustila i na središnji dio SAD-a, ostavivši iza sebe velike poplave u Louisiani.

Isaac je na pojedinim područjima donio obilne kiše, a oko 500 osoba spašeno je s krovova svojih kuća čamcima ili specijalnim vozilima. U Louisiani i Mississippiju poginulo je pet osoba.

Mnoga naselja i gradovi su još uvijek pod vodom, a kuće koje su poplave zaobišle ostale su bez struje i pitke vode. New Orleans je jednim dijelom ostao pošteđen nepogode zahvaljujući nasipima izgrađenim nakon što je prije sedam godina to područje poharao katastrofalni uragan Katrina.

Očekuje se kako će se voda povući kroz sljedećih nekoliko dana, nakon čega će se tisuće evakuiranih napokon moći vratiti svojim kućama. Američki predsjednik Barack Obama posjetit će u ponedjeljak Louisianu kako bi obišao žrtve nepogode, priopćila je danas Bijela kuća. Njegov protukandidat na nadolazećim predsjedničkim izborima Mitt Romney već se uputio prema poplavama zahvaćenim prostorima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.