Isaac uzeo prvu žrtvu i oštetio branu na jugu Louisiane: 50.000 osoba u panici bježi od poplava

TROPSKA oluja Isaac uzela je svoju prvu žrtvu - vozača kamiona koji je u ponoć po lokalnom vremenu pokušao očistiti ruševine s ceste u Mississippiju. Nesretni muškarac život je izgubio nakon što je vjetar na njega srušio stablo, javlja CNN.

Iako je tijekom jučerašnjeg dana oslabio na razinu tropske oluje, Isaac i dalje prijeti gradovima u blizini New Orleansa. Vlasti su upozorile tamošnje stanovništvo da se na vrijeme skloni od poplava. Nažalost, rijetki su to učinili pa su tako deseci stanovnika u Mississippiju ostali zarobljeni na krovovima svojih kuća.

Na jugozapadu, u okrugu St. John, pripadnici nacionalne garde izbavljali su stanovnike koji su ostali u svojim domovima nakon što su tisuće njihovih sugrađana pobjegle jer se izlila voda iz jezera Pontchartrain.

Unatoč ublaženju, Isaac i dalje prate obilni pljuskovi i jaki vjetrovi, upozoravaju meteorolozi te dodaju kako još uvijek postoji mogućnost izoliranih slučajeva tornada duž obala Meksičkog zaljeva.

Krenula evakuacija 50.000 osoba

Vlasti u Louisiani naredile su evakuaciju stanovništva na jugoistoku te države zbog oštećenja brane na jezeru Tangipahoa. Na tom području živi oko 50.000 ljudi. Vlasti su zabrinute da bi brana, sjeverno od New Orleansa, mogla puknuti. Guverner Louisiane naredio je da se na to područje pošalju autobusi za evakuaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.