Izdvojen ključni dokaz napada na Lea Paurevića, Kristijana Stojanovića će osloboditi?

Foto: Index

SUDAC Vladimir Živaljić odlučio je da se na prijedlog branitelja Željka Gulišije iz dokazne građe u predmetu protiv Kristijana Stojanovića, optuženog za pokušaj ubojstva splitskog redara Lea Paurevića, izdvoji ključan dokaz.

Radi se o iskazu svjedoka koji je te večeri 1. lipnja 2010. godine povezao na skuteru Stojanovića put Poljuda. Nije navodno znao o čemu se radi pa mora da se silno iznenadio kada je Stojanović zapucao put Jaguara s Paurevićem.

Ključni dokaz propao jer nema pouke svjedoku o pravima

Iskaz je izdvojen zbog formalnih propusta jer u zapisniku sa ispitivanja na Državnom odvjetništvu nema pouke svjedoku da ne mora svjedočiti ukoliko bi sebe ili bližnjeg izložio sramoti ili kaznenom progonu. Nije najjasnije kako u zapisnik nije ušla pouka, no sudac Živaljić smatra da se radi o povredi zakona pa je osim iskaza iz istrage izdvojio i veći dio svjedokovog iskaza na glavnoj raspravi.

Stojanović: Priznao sam zbog bolesti i jer mi je tako savjetovao branitelj

I Kristijan Stojanović pobrinuo se za dramatičnu završnicu suđenja. Danas je, naime, pojasnio da je djelo priznao na ispitivanju u Državnom odvjetništvu jer je bio bolestan i zato što mu je tako sugerirao tadašnji branitelj, koji ga je uvjerio da je slučaj zabetoniran iskazom svjedoka koji je danas otpao iz predmeta. Inače, kaže da nije kriv i da je taj dan bio u Zagrebu.

Tužilaštvo je prigovorilo ovakvom iskazu upozorivši sud da obrana nije u toj fazi postupka mogla znati što je svjedok izjavio.

Bit će, u svakom slučaju, zanimljivo čuti kakvu će presudu sutra donijeti sudsko vijeće suca Živaljića. Stojanoviću sude i za teško ubojstvo Ive Stipetića kod Klisa, a suđenje protječe u verbalnim okršajima branitelja Gulišije i Stojanovića s jedne strane, te tužilaštva i predsjednika sudskog vijeća Zorana Kežića.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.