Izvisila grčka Antenna grupa: Nitko nije dobio koncesiju za novi nacionalni tv kanal!

Foto: Guliver Image / Getty Images

HRVATSKA ipak neće dobiti novi nacionalni tv kanal. Koncesiju u MUX-u B, na koju su pucali grčka Antenna grupa, Net TV i TV5, Vijeće za elektroničke medije nije željelo dodijeliti nikome!

"Procijenili smo da niti jedan od četiri ponuđača ne bi značajnije obogatio tv ponudu u odnosu na postojeće kanale", objasnio je predsjednik Vijeća za elektroničke medije Zdenko Ljevak.

Pitanje je, međutim, je li to doista pravi razlog zbog kojeg VEM nije želio dodijeliti koncesiju za novi nacionalni tv kanal. Već neko vrijeme se špekulira kako VEM neće na tržište pustiti grčku Antenna grupu, i to zato što su izloženi pritiscima postojećih televizijskih postaja.

Sve tri hrvatske televizije, HRT, RTL i Nova TV, prošlu su godinu završile u minusu. Stoga je jasno da im nije u interesu jačanje konkurencije na oglašivačkom tržištu, kad već sada kolač nije dovoljno velik niti da pokrije njihove potrebe.

RTL Kockica od 1. studenog

Na ostalim koncesijskim natječajima, RTL-u je produžena koncesija za njihov glavni kanal na dodatnih 15 godina. Također, RTL je dobio i specijalizirani kanal RTL Kockica, koji će emitirati dječji program. Vijeće je procijenilo da je RTL-ov koncept specijaliziranog kanala bolji od onog koja je nudila Nova TV, a koja je željela emitirati zabavni kanal.

RTL Kockica počet će se emitiranjem 1. studenog, najavljuju s RTL-a. Poručuju da će prikazivati program za djecu, mlade i obitelji s naglaskom na emisije obrazovnog I zabavnog karaktera.

"Sretni smo zbog produljenja koncesije za RTL Televiziju, no osobito smo zadovoljni s dodijeljenom koncesijom za RTL Kockicu, novi kanal, koji će kao jedini besplatan kanal za djecu, mlade i obitelji donijeti našim gledateljima dodatnu raznovrsnost i nove formate", kaže Johannes Zuell, šef Uprave RTL-a Hrvatska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.