Jadranka Kosor i Boro Grubišić poduprli "rijetko dobru" odluku premijera da ne ode u Beograd

Foto: Hina

OPORBENI saborski zastupnici Boro Grubišić (HDSSB) i nezavisna Jadranka Kosor poduprli su u petak odluku premijera Zorana Milanovića da ne ide u Beograd na sastanak šefova vlada Srednje i Jugoistočne Europe s kineskim premijerom Li Keqiangom, jer se vlasti u Srbiji nisu ogradile od velikosrpskioh izjava Vojislava Šešelja.

"Rijetko koju reakciju premijera Milanovića pozdravljam i odboravam, a jedna od njih je odlazak u Mostar, u vrijeme demostracija i pojave nasilja. Ovo je druga reakcija koju pozdravljam", kazao je Boro Grubišić (HDSSB) u izjavi za novinare.

Na upit da komentira reakciju srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, koji je rekao da ne želi slušati prodike iz Hrvatske, a rezoluciju Europskog parlamenta nazvao uvredljivom, Grubišić je odgovorio: "Srbi k'o Srbi".

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor rekla je da je Milanovićevo otkazivanje puta jedna od rijetko dobrih odluka.

Ocijenila je skandaloznim što se srpski premijer Aleksandar Vučić, kojeg je nazvala 'malim vukom koji dlaku mijenja, ali ćud nikada', referira na situaciju u Hrvatskoj i pita se kako Hrvatski sabor može donositi deklaraciju o Šešelju.


No, još skandaloznijim ocijenila je da se Vučić referira na povratak generala Gotovine i Markača koji su u Zagrebu dočekani s oduševljenjem.

"Markač i Gotovina su oslobođeni pred Haških sudom, a ratni zločinac Vojislav Šešelj nakon 12 godina nije osuđen, a morao bi po svim zakonima - i po ljudskim i po Božjim", rekla je Kosor.

Smatra da sa srpskim premijerom Vučićem Hrvatska nema baš o čemu razgovarati dok se Vlada u Srbiji javno, jasno i precizno ne ogradi od velikosrpskih ideja koje širi Vojislav Šešelj, kao i pretenzija na Republiku Hrvatsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.