Jadrankamen ostao bez stečajnog upravitelja, smučilo mu se kad je vidio Drpića sa Ostojićem

IVO BUČAN dao je ostavku na dužnost stečajnog upravitelja Jadrankamena. Smučilo mu se kada je u medijima vidio da se ministar Ranko Ostojić sastao s prosvjednicima iz Pučišća na čelu sa Tončem Drpićem. Bučan smatra da bi Drpić trebao biti u zatvoru zbog krađe službenog auta i opstruiranja stečaja, a ne na radnom sastanku kod ministra policije, o kojem se čak izvještava i na web stranici MUP-a.

Bučan: "Ne mogu više..."

"Nemam više moralne, mentalne i fizičke sposobnosti i mogućnosti, i pored najveće volje i poštovanja prema Vama osobno i Trgovačkom sudu, ne mogu prihvatiti da tu časnu dužnost i dalje obnašam", naveo je Bučan u svom podnesku šefu Trgovačkog suda Ivanu Basiću.

Koga se sada stečajni sudac Paško Bačić pronaći da zamjeni Bučana? Jedno je sigurno, sjetimo li se kako je prošlog tjedna izgledao ulazak stečajnog upravitelja u prostorije tvrtke u Pučišćima, kandidati svakako neće u velikom broju sa oduševljenjem pohrliti zamijeniti Bučana.

Sindikat: "Eto vidite!"

Informacija o ostavci Ive Bučana doprla je i do šefa sindikata Jadrankamena Tonča Drpića. "Bučan je najobičniji kriminalac i zato smo se protivili da on dođe u Jadrankamen. Umiješan je u brojne afere, nekoliko firmi je upropastio, jedini je funkcioner Hajduka kojem je klub dao stan. Žalosno je što je na Braču radi njega trebala intervenirati policija i što se potrošilo milijun kuna, samo da bi se došlo na ono što sam ja cijelo vrijeme govorio", kazao nam je Drpić.

Danas je, inače, dva sata davao iskaz u splitskom Državnom odvjetništvu na okolnosti pod kojima je Jadrankamen u režiji Bruna Orešara upropašten izvlačenjem novca. Bilo je, kaže Drpić, iscrpljujuće, pa će morati još jednom doći dopuniti iskaz.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.