Jarnjak posvađao sutkinju Čalić i Sanaderovu odvjetnicu: "Brojiti novac" i "ići po novac" nisu ista stvar!

"NIKAD nisam primio paket za koji sam znao da u njemu postoji novac", kazao je Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik HDZ-a, na suđenju za aferu Fimi-medija.

> Tijek ročišta

Jarnjak inzistira da nije znao za crne stranačke fondove, te svu odgovornost prebacuje na Ivu Sanadera, Mladena Barišića, Ratka Mačeka i Branku Pavošević. No, ispričao je kako su jednom i njega pokušali uvući u "mutne" poslove.

U jesen 2008. godine Jarnjak je, prema vlastitom svjedočenju, pozvan na sastanak kod Sanadera. U uredu tadašnjeg premijera već su bili Barišić i Branko Radošević, predsjednik Uprave Plinacroa.

"Sanader je u jednom trenutku prekinuo razgovor i pitao Radoševića tko je dobio posao na natječaju za razminiravanje. Radilo se o poslu koji je vrijedio 20 milijuna kuna. Radošević mu je odgovorio da to pita Jarnjaka, odnosno mene, jer da sam ja tražio da posao dobije general Crnjac", kaže Jarnjak.

Jarnjak je, kako kaže, odgovorio da o tome ništa ne zna i da mora provjeriti sa Crnjcem. "Bilo je moguće da se on pozvao na mene. No, Crnjac mi je rekao da se nije ni javio na natječaj", kaže Jarnjak, koji tvrdi da je nakon toga nazvao Radoševića i natjerao ga da se pismeno ispriča zbog optužbe koju je iznio pred Sanaderom.

Sanaderovi odvjetnici u obračunu sa sutkinjom

Posebno burno bilo je u drugom dijelu ročišta, kada se prešlo na unakrsno ispitivanje. Jarnjak je odgovarao na pitanja Sanaderovih odvjetnika Čede Prodanovića i Jadranke Sloković, koji su u više navrata ušli u sukobe sa sutkinjom Ivanom Čalić.

Sloković je pokušala ukazati da je Jarnjakovo svjedočenje u suprotnosti s njegovim iskazom u Uskoku, kao i sa iskazom Branke Pavošević. Naime, iz iskaza Pavošević proizlazi da je i od Jarnjaka dobivala nalog za isplatu sredstava iz crnih fondova. Jarnjak tvrdi da to nije točno.

Jarnjak je ranije, u ispitivanju pred Uskokom, rekao da mu nije poznato da je Pavošević ikad išla u Carinu po novac. No, na sudu je kazao da mu je Pavošević jednom rekla da ide u Carinu brojati novac.

Sloković smatra da se radi o istoj stvari. No, sutkinja Čalić s takvim se načinom predočavanja ranijeg iskaza nije složila; za Čalić su ići po novac" i "brojiti novac" različiti pojmovi.

Jarnjak će se pred sudom pojaviti i sutra, kada će mu pitanja postavljati odvjetnici ostalih optuženika, kao i sami optuženici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.