Javni poziv: Zagrebačka županija daje 6,9 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

Ilustracija: scx.hu 

ZAGREBAČKA županija uputila je, jedinicama lokalne samouprave na svom području, javni poziv za prijavu programa ili projekata za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

 Za tu namjenu Zagrebačka je županija osigurala 6.975.000,00 kuna bespovratnih sredstava, a natječaj je otvoren do 15. studenog 2014. godine tj. do utroška sredstava.
 
Opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja na cijelom području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života, navodi se u priopćenju.
 
Prijavljeni program ili projekt mora biti usklađen s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije, a ciljevi njegove provedbe jasno definirani i mjerljivi.
 
Prihvatljive aktivnosti su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje, adaptacija ili sanacija komunalnih objekata. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa ili projekata s 90 posto iznosa za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a najviše do 250.000 kuna te s 80 posto iznosa za izgradnju, adaptaciju ili sanaciju i nabavku opreme, najviše do 1.000.000 kuna.
 
Prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2014. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih programa ili projekata.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.