Još je i protiv Tuđmana: HDZ-ovci i HGS-ovci odbili dodijeliti nagradu organizatorici Gay Pridea

Foto: Vojko Bašić/Cropix

U SPLITU se raspala županijska skupština. Vijećnici SDP-a, HNS-a i HSU-a napustili su je nezadovoljni time što nije prošla točka nagrade Žene godine. 

Problem je ispao vladajućim HDZ-ovcima i HGS-ovcima što je nagradu trebala dobiti Mirjana Kučer iz udruge Domine, inače, organizatorica Gay Pridea u Splitu te članica liste Drugo lice Splita koja kandidira Dragana Markovinu za gradonačelnika.

Šefica Povjerenstva glasala za samu sebe?

Kučer je dobila duplo više glasova od protukandidatkinje Ivanke Luetić Boban, HDZ-ove predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova koje dodjeljuje nagradu. Luetić Boban također je sudjelovala u glasanju, premda je uz Kučer bila kandidat. Ona smatra da je to normalno, mnogi međutim taj njezin potez nisu tako doživjeli.

Za nagradu je potreban i ispravan politički stav

U svakom slučaju, nagrada se trebala po prvi put dodijeliti ove godine, ali nije. Očito su angažman Kučer u organizaciji Gay Pridea, ali i potpisivanje peticije protiv spomenika dr. Franji Tuđmanu za konzervativce iz HDZ-a i HGS-a, bili ipak malo previše.

Šteta što na kraju nagrada nije utješno dodijeljena predsjednici Povjerenstva koja očito ispunjava sve uvjete za prestižno priznanje, s obzirom da je članica stranke koja je s Kerumovim HGS-om na vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji te svakako nema ovako dubiozne stavove prema prvom hrvatskom predsjedniku i pitanju spolnosti.  

   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.