Josipović misli da su novinari paranoični: Nema medijskog kartela, ne kadroviram na HTV-u



"JEDAN krug novinara, posebno novinara vezanih za Novosti, želi polemiku s Miloradom Pupovcem predstaviti kao osobni obračun s novinama. To nije slučaj", tvrdi Ivo Josipović.

Predsjednik je, uživo s Pantovčaka, dao intervju za HTV-ovu Temu dana, te se opet dotaknuo sukoba s Pupovcem i Novostima. Josipović tvrdi da je njegova namjera bila pokazati da postojeći sustav financiranja manjinskih aktivnosti, posebno SNV-a, nije dobar.

"Drago mi je da je i Pupovac prihvatio tu tezu, pokazalo se da sam bio u pravu. Na Vladi je da sredi taj sustav", kaže Josipović pa dodaje: "Nije dobra da se određena politička pozicija zlorabi za postizanje nekih dobitaka od strane Vlade, političkih ili ekonomskih".

"O ZAMP-u sam sve rekao"

Polemika s Pupovcem, u kojoj je Josipović optužio šefa SNV-a i SDSS-ovog saborskog zastupnika za "reketarenje", nema nikakve veze sa ZAMP-om, tvrdi predsjednik. "Ja sam o tome govorio i u Nedjeljom u2, sve sam rekao. Ako ima nešto nezakonito, znate koji je pravi put", kaže Josipović.

Josipović se osvrnuo i na šuškanja o medijsko-političkom kartelu kojem i sam pripada. Tvrdi da u tome nema istine. "Ja sam sa svim medijima u jednakoj poziciji. Ne mogu utjecati na izdavačku politiku, na kadrove, itd.", govori Josipović.

Predsjednikovo objašnjenje: Novinari paranoični zbog "nemilosrdnih zakona tržišta"?!

"Mislim da se takve priče javljaju zato što se novinarstvo prvi put suočava s nemilosrdnim zakonima tržišta koji neke izvrsne novinare ostavljaju na cesti. Država ni predsjednik ne mogu donositi odluke vezano za medije. Država bi eventualno mogla razmotriti da učini poslovanje medijima sigurnije, npr. da zabrani ulazak medijskih kuća u poslove koji nemaju veze s medijima", kaže Josipović.

Demantirao je Josipović i tvrdnje da se bavio kadroviranjem na HTV-u, odnosno da je imao svoje prste u imenovanju aktualne upravne i uredničke strukture. "Već sam rekao, ovo su nesigurna vremena, a u nesigurnim vremenima u strahu su velike oči", kaže Josipović. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.