Josipović se uz odlikovanja oprostio od Vandorena: "Ono što ste učinili za Hrvatsku ostat će trajno upisano u našu povijest"

Foto: Bruno Konjević/Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović primio je na Pantovčaku u oproštajni posjet šefa Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paula Vandorena, kojem završava mandat u našoj zemlji.

"Ovdje ste bili kao prijatelj i odlazite kao prijatelj, sve ono što ste učinili za Hrvatsku ostat će trajno upisano u našu povijest", poručio je predsjednik Josipović Vandorenu.

"Siguran sam da će se ovo što smo zajedno radili, dakle hrvatsko članstvo u Europskoj uniji, pokazati kao jedan važan i vrijedan potez i za Hrvatsku i za Europsku uniju. Hrvatska će biti pouzdan član, bit će aktivan član i sigurno će doprinijeti uspjehu projekta ujedinjene Europe", istaknuo je predsjednik Josipović.

"Ponosan sam na svoju službu u Hrvatskoj", istaknuo je Vandoren koji se prisjetio razgovora s bivšim predsjednikom Mesićem. "Rekao sam mu prvi sam veleposlanik EU u Hrvatskoj i zbog Vas i Hrvatske nadama se da sam zadnji. I to se pokazalo točnim budući da Hrvatska 1.srpnja postaje članicom EU i moj mandat će time biti završen", rekao je Vandoren.

Za razvijanje dobrih odnosa između Hrvatske i Europske unije te svesrdnu potporu tijekom pregovaračkog procesa i pri završetku pregovora s Europskom unijom, predsjednik Josipović odlikovao je Vandorena Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.